#Radionice

Otvorene prijave za radionicu filmske kritike i analize 2018.

-02/03/2018-

Kinoklub Zagreb organizira novu besplatnu radionicu filmske kritike i analize. Cilj dvomjesečne radionice je osposobiti polaznike u pisanju kraćih filmskih kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu.

Rok za prijavu: 23. ožujak 2018. 

PRODULJEN ROK ZA PRIJAVU: 30. OŽUJKA 2018.

Prijave su otvorene do petka, 30. ožujka 2018., a potrebno je poslati tekst o filmu s recentnog festivalskog ili kinorepertoara. Tekst mora imati približno 2000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova), a na osnovu poslanih radova vršit će se selekcija, odnosno odabrati šest polaznika radionice.

Radionica će se odvijati kroz ukupno deset dvosatnih sesija jednom tjedno u travnju i svibnju 2018. u prostorijama Kinokluba Zagreb, Trg žrtava fašizma 14. Rad će se paralelno odvijati na dva plana – pisanje vlastitih tekstova te analiza filmskih kritika profesionalaca. 

Polaznici će biti dužni za vrijeme trajanja radionice usavršiti tekst s kojim su primljeni te napisati još jedan tekst iste dužine te jedan duži tekst.

Polaznici radionice će tradicionalno činiti žiri kritike na Gledalištu Kinokluba Zagreb, a najbolji radovi nastali na radionici bit će objavljeni u časopisu Zapis i na webu Kinokluba Zagreb.

Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović (Pentić) uz asistenciju Darija Devića.

Prijave se šalju na adresu visnja.pentic@gmail.com

Prijatelji