FILMSKA ŠKOLA

 

Filmska škola Kinokluba Zagreb dvomjesečna je radionica za početnike u svijetu filma na kojoj možete steći temeljna teorijska znanja o pisanju scenarija, režiji, snimanju, filmskoj rasvjeti i montaži.

Na radionici ćete naučiti osnove režije, pretočiti svoje ideje u scenarije, a potom se upoznati s osnovama kamere, rasvjete i snimanja i u grupi s ostalim polaznicima snimiti i montirati svoj prvi kratki film. Naravno, pod budnim okom naših mentora. Na kraju vas čeka usmeni ispit koji ćete položiti, preuzeti diplomu i postati doživotnim članovima Kinokluba Zagreb. Članstvo omogućuje besplatno korištenje svih resursa kluba poput filmske opreme, montaže, prostora, konzultacija i pomoći pri festivalskoj distribuciji filmova. Članovi također imaju pravo besplatno pohađati sve napredne radionice kluba, o kojima više možete saznati OVDJE

PREDAVAČI I MENTORI

KADA SE ODRŽAVA I KOLIKO TRAJE?

Filmsku školu organiziramo tri puta godišnje – u listopadu, veljači i travnju. Škola traje dva mjeseca, a predavanja se održavaju u večernjim satima utorkom i četvrtkom. 

KOLIKO KOŠTA I KAKO SE PRIJAVITI?

Uvjet pohađanja Filmske škole je uplata jednokratne i doživotne članarine u klubu u iznosu 800 kuna. Najavu termina održavanja Filmske škole objavljujemo na našem webu i Facebooku, a prijave i pitanja možete poslati voditeljici Filmske škole Lani Brčić na filmskaskola@kkz.hr. Za prijavljene ne postoji selekcijski proces, no budućim polaznicima svakako preporučamo dolazak na uvodno predavanje kako bi saznali sve detalje o Filmskoj školi. 

Prijatelji