FILMSKA ŠKOLA

Filmska škola Kinokluba Zagreb dvomjesečna je radionica za početnike u svijetu filma na kojoj možete steći temeljna znanja o pisanju scenarija, režiji, snimanju, filmskoj rasvjeti i montaži.

Tijekom pandemije koronavirusa, radionica se većim dijelom odvija online, putem platforme Zoom, a samo manji dio (pet praktičnih satova) održava se uživo, u manjim grupama, u prostorijama Kinokluba.

Na online radionici upoznat ćete se s principima autorskog filmskog stvaralaštva u okviru Kinokluba Zagreb, naučiti osnove režije, pretočiti svoje ideje u scenarije, a potom se upoznati s osnovama kamere, rasvjete i snimanja i samostalno snimiti i montirati svoj prvi kratki film – naravno, pod budnim okom naših mentorica. Vaš film je ujedno završni rad, to jest ispit koji ćete zasigurno položiti, preuzeti diplomu i postati doživotnim članovima Kinokluba Zagreb. Članstvo omogućuje besplatno korištenje svih resursa kluba poput filmske opreme, montaže, prostora, konzultacija i pomoći pri festivalskoj distribuciji filmova. Članovi također imaju pravo besplatno pohađati sve napredne radionice kluba, o kojima više možete saznati OVDJE, kao i sudjelovati u programima i aktivnostima Kinokluba Zagreb te predlagati nove. 

PREDAVAČI I MENTORI

KADA SE ODRŽAVA I KOLIKO TRAJE?

Filmsku školu organiziramo tri puta godišnje – u listopadu, veljači i travnju. Škola traje dva mjeseca, a predavanja se održavaju u večernjim satima utorkom i četvrtkom. 

KOLIKO KOŠTA I KAKO SE PRIJAVITI?

Uvjet pohađanja Filmske škole je uplata jednokratne i doživotne članarine u klubu u iznosu 106,18 eura (800 kuna). Najavu termina održavanja Filmske škole objavljujemo na našem webu i Facebooku, a prijave i pitanja možete poslati voditeljici Filmske škole Lani Brčić na filmskaskola@kkz.hr. Za upis je potrebno ispuniti obrazac koji voditeljica škole šalje prijavljenima uoči upisa.

Prijatelji