Profesionalna produkcijska platforma Kinokluba Zagreb

 

Profesionalna produkcijska platforma Kinokluba Zagreb (PPPKKZ) platforma je putem koje Kinoklub Zagreb svojim članovima nudi mogućnost prijave na natječaje Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba te potporu u vidu konzultacija, pripreme projekta i razrade prijava kratkometražnih filmova s ciljem dobivanja financijske potpore za produkciju.

Prijave za Platformu (za rok HAVC-a 4. listopada 2018.) primamo do 4. kolovoza 2018. na adresu kkz@kkz.hr

ZAŠTO PLATFORMA?

Iako Kinoklub Zagreb stavlja naglasak na filmski amaterizam - produkciju filmova u slobodno vrijeme i bez financijske naknade - svjesni smo da su neki autori zainteresirani za mogućnost profesionalnog financiranja svojih filmova. Znamo da je neafirmiranim autorima teško pronaći put do profesionalnih produkcija i ostvariti svoje prve profesionalne projekte. Ova platforma poslužit će kao odskočna daska mladim neafirmiranim talentima u svijet profesionalnog filma. 

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

Platforma je otvorena isključivo za članove Kinokluba Zagreb, i to za autore/ice koji žele snimiti profesionalni kratkometražni film za koji imaju gotov scenarij. Uvjet je da autor/ica ima snimljena barem tri amaterska filma u produkciji Kinokluba Zagreb, od kojih je barem jedan prikazan na domaćem ili stranom festivalu. Autor/ica može na Platformu prijaviti samo svoj prvi ili drugi profesionalni kratkometražni film.

Poželjno je da prijavljeni projekt ima producenta, no ukoliko to nije slučaj, autorima će se pomoći da sastave produkcijski tim.

KAKO SE PRIJAVITI?

Prijave su otvorene tijekom cijele godine s krajnjim rokom od dva mjeseca prije roka za predaju natječajnih prijava. Platforma zadržava pravo da ne odabere niti jedan projekt, a može selektirati maksimalno 6 projekata po natječaju (HAVC).

Prijava treba sadržavati: scenarij, režijsku koncepciju (smjernice HAVC-a), biografiju i linkove na prethodne filmove u produkciji Kinokluba Zagreb. Prijave se šalju na mail kkz@kkz.hr

TKO SU KOORDINATORI PLATFORME?

Platforma se sastoji od tri člana: Darie Blažević (redateljice i bivše tajnice KKZ-a), Lane Kosovac (redateljice, voditeljice Filmske škole KKZ-a i koordinatorice odnosa s javnošću KKZ-a), Dalije Dozet (redateljice i voditeljice radionice Mala filmska forma) i Tomislava Šobana (redatelja, dopredsjednika Kinokluba Zagreb i koordinatora radionica). Članstvo će se izmjenjivati i rotirati ovisno o prijavljenim projektima.

ŠTO JE VAŽNO ZNATI?

U tradiciji Kinokluba Zagreb, autori/ce će imati potpunu umjetničku slobodu. Međutim, jednako se tako od autora/ica očekuje angažiranost, samostalnost i odgovornost u svim fazama projekta. Treba naglasiti da će  svim autorima nastaviti pružati podršku bavljenju amaterskim filmom.

Ukoliko se ostvari profesionalno financiranje filma, platforma će pružati potporu autorima/icama u vidu konzultacija i administrativnog nadzora u svim fazama produkcije, do završetka distribucije filma.

Prijatelji