FILMSKE PROJEKCIJE

 

Filmske projekcije Kinokluba Zagreb zamišljene su kao mala škola gledanja filmova. Sastoje se od dva programa - redovnih kinotečnih projekcija i filmskih analiza - i otvorene su za sve zainteresirane. 

REDOVNE KINOTEČNE PROJEKCIJE

Utorkom i četvrtkom prikazujemo kinotečni program koji kuriraju sami članovi kluba. Svaki član može organizirati filmski ciklus od barem četiri filma, a filmovi se biraju i povezani su po različitim kriterijima: imenom autora, glumaca, filmskim razdobljem, žanrom, stilom ili motivima i temama. Cilj je programa potaknuti raspravu među članovima i objasniti što je intrigantno kod odabranih filmova. 

FILMSKE ANALIZE

Filmske analize petkom organiziraju nešto napredniji članovi kluba, a njihov je cilj detaljna analiza kratkometražnog filma ili segmenta dugometražnog filma s fokusom na izdvojenim detaljima. Onaj koji pokreće analizu mora znati zašto to čini, a publika više nije samo filmski kritičar, nego i njegov. 

Jednom mjesečno petkom održavamo i program Slike razlike, u sklopu kojega naš poznati filmski eksperimentator Vladislav Knežević publici uz analizu predstavlja domaća i međunarodna dostignuća eksperimentalnog filma.

Projekcije se odvijaju u projekcijskoj dvorani kluba na adresi Trg žrtava fašizma 14, Zagreb, s početkom u 21 sat. Projekcije su otvorene za građanstvo i uvijek besplatne

12/11/2018

Bliski susreti prve vrste u Kinoklubu


15. 11. Bliski susreti treće vrste (1977.)*, r. Steven Spielberg 22. 11. Zajedništvo (1989.), r. Philippe Mora 29. 11. Vatra na nebu (1993.), r. Robert Lieberman 06.12. Dosjei-X: Borba s budućnosti (1998.), r. Rob Bowman

Nastavi čitati
06/10/2018

Premijera filma Tost na Split film festivalu


Kratkometražni igrani film redateljice Darie Keršić koji je nastao u produkciji Kinokluba Zagreb imat će premijeru na Split film festivalu u selekciji hrvatskih kratkometražnih filmova u nedjelju 7. listopada u 21h u kinu Zlatna vrata.

Nastavi čitati
04/09/2018

Trenodija za žrtve Hirošime na Alternative film/video festivalu


Alternative film/video festival održat će se od 12. do 16. prosinca u Domu kulture Studentski grad u Beogradu, a film redatelja Zorka Sirotića uvršten je u glavni natjecateljski program.

Nastavi čitati
31/07/2018

KKZ na Filmskom festivalu Herceg novi


U posebnom programu jugoslavenskog eksperimentalnog filma bit će prikazani i filmovi kinoklubaških autora Mihovila Pansinija i Tatjane Ivančić.

Nastavi čitati
29/06/2018

Kinoklub Zagreb na Diversions Short Film Festivalu


Posebnom projekcijom naziva Distopijski narativi iz Kinokluba Zagreb obilježit će se 90 godina Kinokluba Zagreb na Diversions Short Film Festivalu. Projekcija i razgovor održat će se u petak, 29. lipnja u 19 sati u Sv. Ivanu Zelini.

Nastavi čitati
14/06/2018

Kinoklubaši na Danima hrvatskog filma


27. Dani hrvatskog filma održat će se od 16. do 20 lipnja u Zagrebu, a u program je uvršteno četvero članova Kinokluba Zagreb: Tomislav Šoban, Zorko Sirotić, Daria Blažević i Martina Lončar.

Nastavi čitati

Prijatelji