FILMSKE PROJEKCIJE

 

Filmske projekcije Kinokluba Zagreb zamišljene su kao mala škola gledanja filmova. Sastoje se od dva programa - redovnih kinotečnih projekcija i filmskih analiza - i otvorene su za sve zainteresirane. 

REDOVNE KINOTEČNE PROJEKCIJE

Utorkom i četvrtkom prikazujemo kinotečni program koji kuriraju sami članovi kluba. Svaki član može organizirati filmski ciklus od barem četiri filma, a filmovi se biraju i povezani su po različitim kriterijima: imenom autora, glumaca, filmskim razdobljem, žanrom, stilom ili motivima i temama. Cilj je programa potaknuti raspravu među članovima i objasniti što je intrigantno kod odabranih filmova. 

FILMSKE ANALIZE

Filmske analize petkom organiziraju nešto napredniji članovi kluba, a njihov je cilj detaljna analiza kratkometražnog filma ili segmenta dugometražnog filma s fokusom na izdvojenim detaljima. Onaj koji pokreće analizu mora znati zašto to čini, a publika više nije samo filmski kritičar, nego i njegov. 

Jednom mjesečno petkom održavamo i program Slike razlike, u sklopu kojega naš poznati filmski eksperimentator Vladislav Knežević publici uz analizu predstavlja domaća i međunarodna dostignuća eksperimentalnog filma.

Projekcije se odvijaju u projekcijskoj dvorani kluba na adresi Trg žrtava fašizma 14, Zagreb, s početkom u 21 sat. Projekcije su otvorene za građanstvo i uvijek besplatne

Prijatelji