FILMSKE RADIONICE

 

Kinoklub Zagreb održava više vrsta filmskih radionica, a dijelimo ih na Filmsku školu i napredne radionice.

FILMSKA ŠKOLA

Dvomjesečna početnička radionica na kojoj novi članovi kluba stječu osnovna znanja o pisanju scenarija, režiji, snimanju, filmskoj rasvjeti i montaži. Održava se triput godišnje, a sve detalje o programu i kako se upisati saznajte OVDJE

NAPREDNE RADIONICE

Namijenjene su članovima kluba kako bi i dalje usavršavali svoje filmsko znanje i hrabro zakoračili dalje prema autorskom stvaralaštvu - upravo su ove radionice potaknule mnoge autore na stvaranje svojih prvih samostalnih filmova, a neki su od njih prikazani i na platnima priznatnih međunarodnih festivala, na primjer filmovi "Site selection" Mare Šuljak i "Najmanji" Tomislava Šobana. 

Napredne su radionice besplatne za članove kluba, a održavaju se u malim grupama kako bi se osigurao kvalitetan i individualan pristup mentora prema polaznicima. Ove radionice često mijenjaju temu, fokus i mentore, no kroz godinu ih održavamo barem šest i uvijek s istim ciljem - uz pomoć mentora napraviti vlastiti film. Neke od popularnijih i redovito održavanih radionica jesu:

Informacije o aktualnim radionicama, kao i pozive za prijave, možete pronaći u vijestima u nastavku.

05/05/2023

Crash course - uvod u montažu zvuka


Dvodnevna radionica Crash Course - uvod u montažu zvuke zamišljena je kao intenziv postproduckije zvuka. Održat će se u subotu i nedjelju 20. i 21. svibnja u vremenu od 13 - 18h.

Nastavi čitati
18/04/2023

Filmska škola proljeće ‘23


Radionica počinje uvodnim predavanjem u utorak, 25. travnja 2023. u 19 sati.

Nastavi čitati
04/04/2023

Animacija i eksperiment


Rok za prijavu je 14. travnja. Prijave na radionice@kkz.hr

Nastavi čitati
16/03/2023

Pitching Scenarističkog laboratorija


Pitching će se održati u subotu, 1. travnja u 11 sati u dvorani KIC-a

Nastavi čitati
14/03/2023

Crash course - montaža ‘23


Za radionicu se potrebno najaviti (poslati svoje ime, prezime i kontakt) na mail: radionice@kkz.hr do utroka 21.03.2023. Radionica će se održati u srijedu 22.ožujka u 19h u prostorima KKZ-a.

Nastavi čitati
14/02/2023

Montažni laboratorij ‘23


Montažni laboratorij je godišnji radionički program koji se odvija jednom mjesečno ili ovisno o interesu polaznika. Uz redovne članove, mogu se prijaviti i oni koji nisu dio Kinokluba te polaznici izvan Zagreba s tim da su do sada realizirali barem jedan film.

Nastavi čitati

Prijatelji