#Radionice

Crash course: AI

-05/09/2023-

 

Dragi klubaši, pozivamo vas na jednodnevnu radionicu Crash course: AI. Radionica će se održati u subotu 16.rujna 2023. od 10-14h u Tajništvu Kinokluba. Prijaviti se mogu svi zainteresirani polaznici po principu najbržeg prsta - do popunjenja kvote od 10 polaznika. Prijaviti se možete (ostaviti svoj kontakt) na radionice@kkz.hr do 14.rujna 2023. Tijekom radionice bilo bi praktično da svaki polaznik ima svoje računalo, no ukoliko nemate ili vam je nepraktično donijeti ga, možemo osigurati tri računala Kinokluba, za što vas molimo da napomenete u prijavi. Radionica je besplatna. 

 

Cilj ove radionice je prevladati strah od tehnologije kroz praktičnu primjenu Image generatora te se upoznati sa svim prednostima i manama ovog novog vizualnog medija. Tijekom radionice ćemo saznati kako, kada i zašto uključiti ove alate u svoj kreativni proces. Program radionice će obuhvatiti teorijski i praktični dio. U prvom dijelu ćemo proći kroz teoriju nastanka slike iz teksta u difuzijskim sustavima, kako stroj percipira sliku i kako se uči. U drugom dijelu radionice fokus će biti na praktičnom radu gdje ćemo generirati vlastite vizije koristeći gotovo sve trenutno dostupne tehnike. Složenije procese poput treniranja vlastitih modela ili generiranja videa također ćemo dotaknuti na teoretskoj razini i prilagoditi ih interesima polaznika.


Za ovu uvodnu razinu radionice koristit ćemo Leonardo.ai, platformu koja se temelji na Stable Diffusion tehnologiji. Radionicu će voditi Anton Radačič, član Kinokluba, poznat po svom radu na News Baru i Prime Timeu. Uz to, Anton je dugogodišnji dizajner, snimatelj i animator. Završio je obuku iz VFX-a i 3D animacije na Animation Workshopu u Danskoj te trenutno radi kao motion dizajner u Sofascoreu."

Prijatelji