#Radionice

Etnografski eksperimenti - 2. dio

-29/12/2022-

 

Dragi autori, pozivamo vas da se prijavite na drugi dio napredne filmske radionice Etnografski eksperimenti. Radionica koja je započela sa predavanjima vizualne antorpologinje Meghane Barker otvara prijave za sve zainteresirane autore.

 

Za prijavu na radionicu potrebno je poslati materijale do 23. siječnja 2023. na radionice@kkz.hr . Prije prijave, važno je odlučiti (te u najavi, ovisno o vašem tehničkom filmskom predznanju i iskustvu, naznačiti za koji od modula se prijavljujete)

 

  1. razina: namijenjena pojedincima (ili grupi) bez prethodnog filmskog iskustva, početnicima

  2. razina: grupa koja se prijavljuje zajedno, a u njoj je barem jedna osoba autor sa iskustvom (praktično poznavanje filma i korištenje opreme)

  3. razina: samostalni autori ili grupe s više samostalnih autora (praktično poznavanje filma i korištenje opreme)


 

Voditeljice će odabrati polaznike te ovisno o njihovom stupnju poznavanja filmskog stvaranja, oni će se podijeliti u module u kojima će zajedno sa mentorima razrađivati koncept, snimati i montirati filmove. 

 

Uz navedeno, u prijavi je svakako potrebno priložiti i: 

 

 

Radionica će se odvijati tokom veljače, ožujka i travnja 2023. a završiti će javnom prezentacijom filmova. Od autora i grupa očekuje se visoka motiviranost za samostalan rad, te redoviti dolazak na konzultacije sa mentorima. Radionicu će voditi lingvistica i vizualna atropologinja Meghanne Barker, te montažerka Karla Folnović. Polaznicima prve razini bit će osiguran i  uvod u praktično bavljenje filmom: korištenje kamere, tonske opreme i montaže. 

 

Predavanja i projekcije prvog dijela radionice, održane u listopadu 2022. možete pogledati na YT kanalima Kinokluba Zagreb na poveznici: https://tinyurl.com/mr434nv7

 

Radionica je besplatna a svu opremu omogućiti će Kinoklub Zagreb. 

Prijatelji