#Projekcije

FIlmovi Kinokluba u Londonu

-01/02/2024-

 

2. veljače 2024. u Bloomsbury Theater u Londonu održat će se prezentacija filmova nastalih na radionici Etnografski eksperimenti Kinokluba Zagreb

 

Voditeljica radionice dr. sc. Meghanne Barker i gošće programa Dalija Dozet i Karla Folnović predstavit će radioničke filmove i djelovanje Kinokluba Zagreb. Na prezentaciji će se prikazati inserti iz filmova nastalih u sklopu radionice Etnografski eksperimenti polaznika Tibora Đurđeva, Lee Galović, Veronike Gamulin, Dalije Dozet, Amara Darwisha, Ane Tomičić, Klare Tončić.

 

Nakon toga slijedi projekcija nagrađivanih eksperimentalnih filmova nastalih u recentnoj produkciji Kinokluba. Prikazat će se filmovi Evanescence Mare Šuljak, ProspectX Vladislava Kneževića, Dragi Filipe Filipa Zadre, Sakupljači Mie Martinović te Dota Petre Zlonoge.


Radionica Etnografski eksperimenti istraživala je različite vrste etnografskog filma s posebnim fokusom na proučavanje eksperimentalnih tendencija unutar etnografske filmske forme. Održana je serija predavanja koja je polaznike inspirirala i pripremila za budući rad na istraživanju i realizaciji vlastitog filma. Predavanja se mogu pogledati ovdje. Radionica je spojila filmske autore, studente društvenih znanosti, umjetničkih akademija, umjetnike i znanstvenike  kako bih ih potaknula  na zajedničko stvaranje filma. Voditeljica je bila Meghanne Barker, lingvistica i vizualna antropologinja. Doktorirala je antropologiju na University of Michigan, s istraživanjem o dječjoj kulturi i kazalištu lutaka u Kazahstanu. Trenutačno radi  istraživanje o filmskoj kulturi u bivšoj Jugoslaviji. Predaje na Department of Education, Practice, and Society at the Institute of Education at University College London.

Prijatelji