#Ostalo

Filmska škola jesen ‘20

-13/10/2020-

 

Novo izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb počelo je danas, u utorak 13. listopada, s ponešto izmijenjenim programom prilagođenim novim, neobičnim uvjetima života u doba pandemije.

Filmska škola Kinokluba Zagreb početnička je radionica pisanja scenarija, režije, snimanja i montaže. Polaznici se upoznaju s osnovama filmskog jezika i gramatike, a kroz niz predavanja i raznovrsnih vježbi ovladavat će teorijskim i praktičnim aspektima stvaranja filmskih formi. Rezultat svake škole su kratke forme snimljene u filmskim ekipama formiranima na školi i mentoriranim od strane predavača.

Redateljica Daria Blažević predaje pisanje scenarija i osnove režije, snimanje i rasvjetu predaje akademski snimatelj Luka Matić, a montažu filmova mentorira montažerka Urša Vlahušić. Polaznike snimanju zvuka podučava montažer i dizajner zvuka Dino Ljuban.

Položeni ispit na kraju škole omogućuje polaznicima učlanjenje u Kinoklub Zagreb članovima Kinokluba Zagreb. Svi članovi KKZ-a imaju pravo neograničeno i slobodno koristiti filmsku opremu, prostor i montažu kluba. Također, sve ostale napredne radionice KKZ–a besplatne su za sve članove! Naš cilj je motivirati i pružiti resurse budućim filmskim amaterima kako bi se nesmetano bavili filmom van ograničenja financijskih i institucionalnih struktura.

Sva mjesta na ovoj školi su popunjena. Ako ste zainteresirani za pohađanje Filmske škole u veljači ili travnju 2021., javite se mailom na  filmskaskola@kkz.hr. Prije novog izdanja škole, dobit ćete podsjetnik za prijavu na mail.

Prijatelji