#Radionice

Filmska škola proljeće ‘23

-18/04/2023-

Počinje još jedno izdanje radionice “Filmska škola”

U tijeku su upisi u drugo ovogodišnje izdanje “Filmske škole” Kinokluba Zagreb, početničke radionice scenarija, režije, snimanja, rasvjete, montaže i zvuka. Radionica počinje uvodnim predavanjem u utorak, 25. travnja 2023. u 19 sati.

“Filmska škola” radionica je namijenjena početnicima i za pohađanje nije potrebno predznanje ni iskustvo. Cilj je radionice polaznicima dati uvod u filmsku umjetnost i pružiti osnovna teorijska i praktična znanja o filmu, osposobiti ih za kritičko razmišljanje i analizu filmskih djela te nastavak bavljenja filmskim stvaralaštvom – bilo samostalnog, bilo kroz pohađanje neke od naprednih filmskih radionica u Kinoklubu Zagreb – kao i upoznati polaznike s principima djelovanja i stvaranja unutar Kinokluba. 

Predavačice na ovom izdanju škole su Lana Kosovac (pisanje scenarija i režija), Dubravka Kurobasa (snimanje i rasvjeta), Ivana Perčinlić (montaža), Dino Ljuban (snimanje i oblikovanje zvuka) i Petra Belc Krnjaić (uvod u eksperimentalni film). 

Nastava traje do početka srpnja i održava se uživo u prostorima Kinokluba te online putem platforme Zoom dvaput tjedno po dva školska sata.

Školarina iznosi 106,18 eura (800 kn), a to je ujedno i jednokratna, doživotna članarina u Kinoklubu Zagreb za one koji uspješno završe radionicu. Po završenoj Filmskoj školi stječu se uvjeti za pridruženo članstvo u Kinoklubu Zagreb, koje podrazumijeva primanje obavijesti o našim aktivnostima te pravo na posudbu opreme KKZ-a i korištenje prostora montaže, predlaganje programa KKZ-a i sudjelovanje u njihovoj realizaciji, besplatno pohađanje naprednih radionica i druge pogodnosti.

Prijave na radionicu primaju se do utorka 25. travnja na filmskaskola@kkz.hr.

Prijatelji