#Radionice

Filmska vježbaonica: riječ i slika

-17/08/2018-

“RIJEČ I SLIKA” je naziv prve Filmske vježbaonice i osmišljena je kao niz zadataka uz pomoć kojih polaznici samostalno i u grupi istražuju nove načine i pristupe u interpretaciji i stvaranju pisanog teksta i vizualnih medija.

FILMSKA VJEŽBAONICA je naziv serije filmskih radionica koje su namijenjene filmskim profesionalcima i amaterima a baziraju se na igri, istraživanju i eksperimentiranju unutar raznih medija. Rad na vježbaonici je neopterećen završnim produktom ali zahtjeva otvorenost prema novim načinima rada i spremnost polaznika na samostalni i grupni rad kroz niz zadataka.
Cilj vježbaonice je vježba i jačanje kreativnih mišića.

Točnije, zadaci su bazirani na istraživanju odnosa vizuala (fotografija, snimak, slika i sl.) i pisane riječi (esej, pjesma, naracija u filmu i sl.). Ono što nas ovdje zanima jest na koje sve načine te dvije komponente, pisano i vizualno, mogu biti u međuodnosu i  na koje sve načine one ostvaruju “suradnju”. Zadaci su osmišljeni tako da različitim tehnikama “prevođenja” jednog medija u drugi i obrnuto, eksperimentiramo sa time kamo nas taj spoj sve može odvesti. CIlj je istraživati na koje se sve načine pisano i vizualno mogu zajedno igrati i što sve može nastati iz njihove suradnje i sinergije.

Vježbaonica je namjenjena  filmskim profesionalcima, amaterima i svima koji su bave audio-vizualnim medijima a jedini preduvijet jest da polaznici znaju samostalno koristiti fotoaparat i/ili kameru i samostalno montirati.

Od polaznika se očekuje mogućnost pristustvovanja na svim terminima, spremnost na rad u grupi (za vrijeme održavanja radionice) i samostalan rad na zadacima (u vlastito slobodno vrijeme).

 

Trenerica: Petra Zlonoga

Vrijeme održavanja: jednom tjedno po 2h

Trajanje radionice: 6 tjedana / sredina rujna – sredina listopada 2018.

Prijava na radionicu: kratka biografija i motivacijsko pismo  (sa osvrtom na trenutačne profesionalne/umjetničke interese)

 

Prijave su otvorene do 3.rujna 2018., a zainteresirani polaznici se sa biografijom, motivacijskim pismom i kontaktom mogu prijaviti na mail radionice@kkz.hr.

Prijatelji