#Radionice

FILMSKA VJEŽBAONICA : U PRIRODI!

-25/04/2019-

 

Filmska vježbaonica: U PRIRODI! je radionica namjenjena  filmskim profesionalcima i amaterima a jedini preduvijet jest da polaznici znaju samostalno koristiti fotoaparat i/ili kameru i samostalno montirati.

Ova intenzivna trodnevna radionica će se održati od 10. do 12. 5.2019. u Domu Crvenog križa na Sljemenu  u kojem će polaznici i voditelji raditi i biti smješteni. Smještaj podrazumijeva dva noćenja u Domu i sve obroke tokom radionice. Maksimalan broj polaznika je 8.

 

Za prijavu na radionicu do 5. svibnja 2019.  na radionice@kkz.hr poslati sljedeće:

- kratku biografiju

- motivacijsko pismo u kojem se izlaže kojom se trenutno temom (motivom, idejom) prijavitelj bavi u filmu kojeg radi ili će raditi. Tema mora biti jasno artikulirana u jednoj rečenici a zatim obrazložena kratkim tekstom u kojem saznajemo motivaciju za rad upravo na toj temi te iz kojih razloga je prijavitelj zainteresiran za radionicu.

 

Radionica se sastoji od niza jednostavnijih i opsežnijih literarnih i vizualnih vježbi kroz koje će se polaznici baviti svojom temom. Cilj je da polaznici kroz vježbe otkrivaju ono što im je u toj temi zanimljivo, bave se s onim sto im je problematično i da istrazuju neke nove pristupe istoj toj temi. Također, polaznici će međusobno komentirati zadatke, razmijenjivati iskustva i brainstormati skupa.  Svaki od polaznika će imati i prezentacijski dio s ciljem da vježba i svoje izlagačke vještine i vještine artikuliranja svojih ideja i stavova. Razina zadataka će biti neposredne izvedivosti odnosno, izvršavat će se odmah u Domu i oko njega a finalni radovi prikazati će se u Kinoklubu Zagreb na prezentaciji radionice.

 

FILMSKA VJEŽBAONICA je naziv serije filmskih radionica koje su namjenjene filmskim profesionalcima i amaterima a baziraju se na igri, istraživanju i eksperimentiranju unutar raznih medija. Rad na vježbaonici je neopterećen završnim produktom ali zahtijeva otvorenost prema novim načinima rada i spremnost polaznika na samostalni i grupni rad kroz niz zadataka. Cilj vježbaonice je vježba i jačanje kreativnih mišića.

 

Od polaznika se očekuje mogućnost pristustvovanja cijelom vremenskom trajanju radionice te spremnost na samostalan i grupni rad. Vesele vam se voditeljica Petra Zlonoga i asistent Vedran Šuvar!

 

Petra Zlonoga

Na dnevnoj bazi vježba film, najčešće animirani film, crtanje i dizajn. Barem 3 puta tjedno vježba i pisanje. Od sprava za vježbanje najdraža joj je obična olovka a osobito voli vježbati u prirodi i društvu. Nije još položila prvu pomoć ali bude.

http://petra.pau.space/  

 

VEDRAN ŠUVAR 

Djevica, podznak strijelac, mjesec u raku!   Autor Manifesta amaterskog filma i bivši predsjednik Kinokluba Zagreb. Iako je producirao preko 100-tinjak filmova, smatra da mu tek slijedi prava filmska vulkanizacija. Po naravi je atmosferist, nikako konceptualist niti narativist. Vozi bicikl i dron, samo jednom istovremeno, što nikako ne preporučuje!

Prijatelji