#Radionice

Filmski dokumentarizam ‘22

-15/03/2022-

Radionica autorskog dokumentarnog filma namijenjena je naprednim polaznicima i autorima koji će kroz 10 termina tokom travnja i svibnja 2022. razraditi, pripremiti i samostalno realizirati kratki dokumentarni film, istražujući kroz niz nametnutih kreativnih izazova temu s kojom su se prethodno prijavili. Naglasak je na kreativnom promišljanju onoga ispred kamere te upotrebi filmskih izražajnih sredstava na nesvakidašnji, eksperimentalan način. Ova radionica ima dva voditelja, nagrađivane filmaše Sunčicu Anu Veldić i Zorka Sirotića koji će svojim moderiranjem i mentoriranjem svakog pojedinog projekta izazivati autore da pronađu svoj autorski glas i prošire ustaljene granice filmskog promišljanja i očekivanja. Dinamika radionice od polaznika traži predznanje snimanja i montaže te će isti imati prednost u selekciji. Voditelji će odabrati maksimalno 6 polaznika.

 

Za prijavu na radionicu potrebno je do 1.travnja 2022. na radionice@kkz.hr poslati sljedeće:

 

- kratku biografiju

- motivaciju ili ideju za film koji planiraju realizirati

- link na svoj prethodni filmski rad

 

Uvodno predavanje radionice održati će se u srijedu 6. travnja u 20:00h u prostorijama Kinokluba Zagreb. Radionica je besplatna i održavati će se jednom tjedno, u terminu koji odgovara polaznicima i voditeljima. Opremu osigurava Kinoklub Zagreb.

 

Finalni produkt radionice jest kratki dokumentarno-eksperimentalni film svakog polaznika koji se naknadno javno prezentira projekcijom u Kinoklubu, a vrlo moguće nastavljaju živjeti i po revijama i festivalima eksperimentalnog i dokumentarnog filma, poput nagrađivanog filma “Plejade” autorice Mateje Zidarić, nastalog baš na ovoj radionici.

 

 

Prijatelji