#Radionice

FILMSKI PORTRET

-08/02/2024-

Nova radionica Kinokluba Zagreb, Filmski portret, namijenjena je naprednim polaznicima i članovima kluba te zainteresiranima filmskim autorima koji poznaju osnove snimanja i montaže. Tokom 6 susreta, polaznici će zajedno sa mentorom Davidom Gašom osmišljavati i nadograđivati, snimati te montirati filmski portret osobe ili fiktivnog lika, ovisno o konceptu s kojim su se prijavili. Voditelj će kroz analizu primjera i konstruktivne savjete poticati autore na kreativnu upotrebu izražajnih sredstava i hibridnih formata, istraživanje i pomicanje granica filmskih rodova. Svaki autor samostalno će snimati i montirati, a uz vodstvo mentora, tokom radionice i finalizirati kratki portretni film u trajanju do 10 minuta. Radionica će se održavati svakog četvrtka u 18h, a prvi susret održat će se u četvrtak, 7. ožujka. Radionica je besplatna, a svu tehniku za snimanje te prostore za montažu osigurati će Kinoklub Zagreb. Finalni radovi prikazati će se javno na Gledalištu Kinokluba Zagreb krajem svibnja 2024. 

 

Za radionicu se potrebno na radionice@kkz.hr prijaviti do 1. ožujka sa:

 

- kratkim motivacijskim pismom 

- kratkom biografijom

- linkovima na recentne filmove / AV radove / scenarije

- kratkim opisom lika koji bi polaznik portretirao

- svim popratnim materijalima, fotografijama, tekstovima i razradom koncepta (u slučaju da je polaznik već u nekom tipu procesa/istraživanja, ali nije nužno za prijavu)

- kontakt: mail, broj

 

Voditelj će selektirati do 6 polaznika s kojima će tokom radionice razvijati projekte prema finalu. 

 

David Gašo - biografija

Rođen je u Osijeku 2000. godine, a 2019. upisuje studij Filmske i TV režije u Zagrebu. Na Akademiji dramske umjetnosti režira nekoliko filmskih radova i kratkih filmova, među njima i nagrađeni autobiografski hibridni film Laci bježi u Mađarsku te kratki igrani film Palikuća. Njegov kratkometražni igrani film Niska trava, snimljen 2022. u Osijeku, svoju premijeru imao je na 69. festivalu kratkometražnog filma u Oberhausenu, a kasnije mu je dodijeljen niz priznanja, uključujući ono na 29. Sarajevo Film Festivalu, zatim nagrade “Vedran Šamanović” i Zlatna kolica u programu Kockice 21. Zagreb Film Festivala. Pored filmskog stvaralaštva, režira reklame, spotove i ostale namjenske forme, a vodi i radionice za djecu i mladež na Ljetnoj školi filma u Gunji. Član je Društva hrvatskih filmskih redatelja. Selektor je dijela filmskog programa od 2022. te voditelj edukativnog programa Filmske RUNDE od 2023. godine.

Prijatelji