#Produkcija

Filmu Precijenjena dramaturgija posebno priznanje na Tabor FF

-09/07/2018-

Kratkometražni dokumentarni film kinoklubašice Sunčice Ane Veldić na Tabor Film Festivalu nagrađen je posebnim priznanjem žirija u domaćoj konkurenciji

 

Članovi žirija Maša Peče, Kate Davies i Boris Poljak film su nagradili posebnim priznanjem.

Autorica je studentica dokumentarne režije na Akademiji dramske umjetnosti, potekla iz Kinokluba Zagreb. Nakon godina stvaranja avangardnih i neobičnih filmova pokušava napraviti film čvrste strukture. To joj baš ne ide pa nastoji razložiti vlastitu kreativnu nemoć prokazujući pritom apsurd modela nametnutih umjetničkim obrazovanjem.

Sunčica Ana Veldić je magistra veterinarske kirurgije iz Zagreba koja se počela baviti filmom unatrag nekoliko godina. Njezin prvi film “Hux Flux” koji režira s Martinom Semenčićem prvi put je prikazan na Liburnija film festivalu 2014. godine, ubrzo nakon čega je dobio pozitivan osvrt zapaženog kritičara Neila Younga u renomiranom časopisu “Sight and Sound”. Od onda je režirala uglavnom dokumentarne filmove, priznate od domaćih i stranih kritičara i filmskih festivala. U jesen 2016. upisuje režiju dokumentarnog filma na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.


Više o filmu možete saznati u intervjuu povodom Revije studentskog filma.

Prijatelji