GreenDCP nagrada filmu Mjesta koja ne postoje

-26/09/2022-

Film je prikazan u  programu Refleksi koji je godišnji izbor inovativne hrvatske filmske produk­cije. Selekcija promovira smione naslove čiji autori rade u vizualnoj umjetnosti i u drugim filmskim rodovima s nekonvencionalnim pristupom formi i naraciji. Udruga 25 FPS s partnerom GreenDCP najboljem filmu dodjeljuje Nagradu GreenDCP. 

 

Autorica Josipa Henizelman povod nagrade izjavila je: “Prije svega se još jednom želim zahvaliti 25 FPS-u, žiriju na dodijeljenoj nagradi GREEN DCP za najbolji hrvatski film u programu i svima u publici koji su zajedno s nama gledali. Svaki puta iznova me iznenade ovakve stvari! Ovaj film je nastao kroz igru, intuitivno dala sam sebe i svoju energiju u njega, ne očekujući da mi se išta od toga vrati natrag, a je, s tim što gledate i prepoznajete ono što ja živim i radim. Mjesta koja ne postoje zaista su počela putovati i živjeti i još jedno ko kuća veliko hvala svima koji doprinosite tome.”

 

Josipa Henizelman u filmu Mjesta koja ne postoje nastoji razlučiti pojam gledanja lišen onoga naučenoga i viđenoga u odnosu na unutarnji svijet sjećanja. Ovo je druga nagrada za film. Na Gledalištu Kinokluba dobio je nagradu Maksimilijan Paspa za najbolji amaterski film. 


 

U programu 25 FPS festivala prikazana su  još četiri filma iz produkcije Kinokluba Zagreb. Null Cone Vladislava Kneževića u glavnoj konkurenciji, te Ispod Nevena Dužaneca, Sakupljači Mie Martinović i Mjesto susreta Antuna Baloga Također u programu Refleksi. 

Prijatelji