#Projekcije

Kinoklub na 30. Danima hrvatskog filma

-10/09/2021-

 

U konkurenciju eksperimentalnog filma uvršten je pobjednički film ovogodišnjeg Gledališta, Plejade Mateje Zidarić koji govori o mitu kao sredstvu za uništenje svakodnevnih strahova koji bi mogli naići. Film je do sad prikazan na Tabor film festivalu i Liburnia film festivalu. 

Film s elementima desktopa Soba s pogledom ili razmišljanje u slikama autorice Ive Gavrilović nastao je u vrijeme potresa.  

U konkurenciji je i film Sve u životu došlo mi je kasno pjesničkog sinopsisa “Beograd je moja duga / proći ću ispod / bit ću Srpkinja / bit ću sjajna pjesnikinja.” Ovaj rad Martine Lončar također je nagrađen na ovogodišnjem Gledalištu i to posebnim priznanjem. 

U ostvarenju Limes Neven Dužanec pita se što se krije ispod površine, što je gore, a što dolje te može li se ono što je “gore” i ono što je “dolje” ikada istinski susresti? 

 

U dokumentarnom programu nalazi se rad Valentine Lončarić Grad u koji moram putovati, koji je proglašen najboljim filmom Gledališta održanog 2020. godine. U filmu jedna putnica koja često putuje vlakom na relaciji Zagreb- Rijeka, sanja o tome kako će NR Kina izgraditi bržu prugu kako bi njoj ostalo više vremena za korisne stvari u životu. 

Tomislav Šoban u autobiografskom filmu Kada odlučim kako započeti, znat ću sve ostalo govori o stanu u kojem živi te o tajni koju stan skriva.

 

U konkurenciji igranog filma bit će prikazan Bijeli dan autorice Višnje Vukašinović koji se bavi danom kada je protagonist odlučio promijeniti svoj život. 

 

30. Dani hrvatskog filma održavaju se od 12. do 16. rujna u kinu Tuškanac

 

Prijatelji