#Projekcije

Kinoklub na 52. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva

-20/11/2020-

 

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. 

 

Na Reviji će se prikazati Krhko Tomislava Šobana, Dead Time Ive Gavrilović i Kako i kada ću ja doći tamo Dalije Dozet i Šest prozora na zgradi preko puta Karla Bahlina.

 

Program se može pogledati online na poveznici https://revija.hfs.hr/ 

 

U filmu Krhko pratimo Almu, mladu diplomiranu glumicu, prolazi kroz niz glumačkih probi i projekata dok traži stan. Alma postavlja neka pitanja tražeći svoje mjesto u cijeloj situaciji. Jedina osoba s kojom može podjeliti svoja razmišljanja je Almina najbolja prijateljica Marina koja odlazi živjeti u Belgiju. 

 

Dead Time je found footage film nastao korištenjem kadrova iz horor filma Noć živih mrtvaca (1968.). Film je nastao u sklopu internetske radionice Kućni film koja se odvijala za vrijeme lockdowna u Kinoklubu Zagreb. Istražuje strah koji je uzrokovan usporavanjem vremena te nastanak prostorno-vremenske svakodnevnice.

 

Kako i kada ću ja doći tamo je kratak dokumentarni film nastao u jedno popodne. Film o Dalijinoj prijateljici Luci sastavljen je od sjećanja i snimljen je mobitelom. Luca se pita, Luca želi stići, Luca mora krenuti. Hoće li ikada? Film o Luci za Lucu.

 

U Šest prozora na zgradi preko puta autor je odlučio fotografirati šest prozora na zgradi preko puta, dok jednoga dana radnici nisu počeli uređivati fasadu na toj zgradi. Zgrada s novopostavljenom ceradom postala je neka vrsta filmskog platna gdje su se počele izdvajati ptice koje obitavaju u blizini hranilica. U off-u je korišten zvuk iz scene hrvatskog kultnog filma Ponedjeljak ili utorak u režiji Vatroslava Mimice

Prijatelji