#Projekcije

Kinoklub na 53. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva

-26/11/2021-

 

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije.

 

Na Reviji će se prikazati filmovi Limes Nevena Dužaneca, Dekompenzacija Jasne Safić i Kada odlučim kako započeti, znat ću sve ostalo Tomislava Šobana.

 

Više o Reviji možete saznati na poveznici: https://revija.hfs.hr/

 

U ostvarenju Limes Neven Dužanec pita se što se krije ispod površine, što je gore, a što dolje te može li se ono što je “gore” i ono što je “dolje” ikada istinski susresti?

 

Tomislav Šoban u autobiografskom filmu Kada odlučim kako započeti, znat ću sve ostalo govori o stanu u kojem živi te o tajni koju stan skriva.

 

Sinopsis igranog filma Dekompenzacija Jasne Safić je sljedeći: Maja i Alen žive u derutnom stanu na perifieriji grada. Iako bi od života htjeli više, nemaju se čemu previše nadati, jer je Majina firma u dugovima i ne isplaćuje plaće, a za Alena koji radi od kuće, posla je sve manje. Zato njih dvoje pokreću vlastiti business čiji opstanak dolazi u pitanje kad Maja sazna da u njenoj firmi uskoro postavljaju sigurnosne kamere.

 

 

Naslovna fotografija: kadar iz filma Limes

Prijatelji