#Projekcije

Kinoklub na 54. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva

-11/11/2022-

 

 

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. Revija će se održati 27. studenog u Belom Manastiru. 

 

Na Reviji će se prikazati Prije i poslije Tomislava Šobana, Prije mraka Mare Šuljak, Sakupljači Mije Martinović, Sam se sekiramo Nikole Kašića, Dragi Filipe Filipa Zadre i Mjesta koja ne postoje Josipe Henizelman.

 

Program se može pogledati online na poveznici https://revija.hfs.hr/natjecateljski-program-2022/.

 

Mare Šuljak snimila je tri fotografije koje će nas odvesti na more prije mraka, a Tomislav Šoban dokumentirao je ljude koji su se okupili kako bi promatrali rušenje dimnjaka ciglane u Zagrebu. Dragi Filipe je jednostavno pismo od kuće, a Mjesta koja ne postoje promišljaju djetinjstvo i nastoje razlučiti pojam gledanja lišenog od onog naučenog i viđenog u odnosu na unutarnji svijet sjećanja. Ovi svi filmovi ostvareni su u eksperimentalnom filmskom rodu.

 

Sakupljači  i Sam se sekiramo su dokumentarno eksperimentalni radovi u kojima Mia Martinović ulazi u arhiv predati svoja sjećanja, a Nikola Kašić istražuje frustracije prouzročene ovozemaljskim dužnostima i fizikalnošću prostora u podstanarskom stanu.

 

Selekcijsku komisiju Revije činili su producent Vedran Šuvar, montažerka i animatorica Maida Srabović i filmski kritičar Nino Kovačić.

 

Naslovna fotografija: kadar iz filma Sam se sekiramo

Prijatelji