#Ostalo

Kinoklub Zagreb domaćin 50. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva

-12/11/2018-

50. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva ove će godine biti održana od 23. do 25. studenog u Zagrebu. Domaćin je Kinoklub Zagreb koji ove godine slavi 90. rođendan.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza je završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, a svake se godine održava u drugom gradu. Ove godine na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva ponovno će se okupiti autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji će sa zanimanjem pratiti nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. 50. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva ove će godine biti održana od  23. do 25. studenog u Zagrebu u kinu Tuškanac.

Kinoklub Zagreb ove godine slavi 90 godina postojanja pa će tim povodom biti domaćin Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva. Tijekom Revije javnost i sudionici moći će pogledati izložbu plakata Darija Devića izrađenih za Kinoklub Zagreb. 

Članovi ovogodišnjeg žirija su redatelji Vladislav Knežević i Hana Jušić, montažer Hrvoje Mršić, filmolog Hrvoje Turković i glumica Sara Stanić. Oni su ujedno i članovi selekcijske komisije, te su od prijavljenih 129 filmova u službeni program uvrštena 32 rada  koji će se prikazati u okviru pet revijskih projekcija Kinu Tuškanac u Zagrebu. Popis selektiranih filmova dostupan je ovdje.

Žiriranje je javno, a održat će se u 25. studenog u 14 sati u Kinu Tuškanac. Žiriranje se odvija prema pravilima međunarodne filmske organizacije UNICA-e. 

Vizualni identitet ovogodišnje Revije osmislio je grafički urednik KKZ-a Dario Dević. Za identitet su korištene arhivske fotografije s GEFF-a '67. Kadrirane su i odabrane tako da naglase revijalne, svečane trenutke koji su univerzalni za takve događaje: otvaranje, dodjele nagrade, publiku, stručne rasprave.  Formatom dominira F koje je za GEFF koristio Mihajlo Arsovski u različitim bojama, manja slova R, H i S koja ga okružuju i upotpunjuju akronim manifestacije uklopljena su na sličan način kao i kod Arsovskog G, E i F. Ovim motivima ostvaruje se poveznica s ovogodišnjom dvostrukom obljetnicom: 50 godina Revije i 90 godina KKZ-a.

Ostali detalji oko programa bit će objavljeni uskoro. 

Prijatelji