#Projekcije

Kinoklub Zagreb na Diversions Short Film Festivalu

-29/06/2018-

Posebnom projekcijom naziva Distopijski narativi iz Kinokluba Zagreb obilježit će se 90 godina Kinokluba Zagreb na Diversions Short Film Festivalu. Projekcija i razgovor održat će se u petak, 29. lipnja u 19 sati u Sv. Ivanu Zelini.

 

Program se održava povodom 90. obljetnice Kinokluba Zagreb s ciljem prikazivanja radova recentnih autora Kinokluba koji u zanimljivim i drugačijim formama promišljaju fantastične i znanstvene teme.

Prikazat će se sljedeći filmovi:

 

Binary pitch, Vladislav Knežević, eksperimentalni, 6'45''

Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji, Dalibor Barić, animirani, 40'

Kraj, Tomislav Šoban, animirani, 10'

Video priručnik u slučaju nuklearne katastrofe u Krškom, Sunčica Ana Veldić, dokumentarni, 11'

 

Film Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji je na Danima hrvatskog filma 2015. nagrađen za najbolji scenarij i oblikovanje zvuka, a iste mu je godine na Pulskom filmskom festivalu dodijeljena Nagrada Vedran Šamanović. Kraj Tomislava Šobana 2015. godine osvojio je Nagradu Green DCP na 25 FPS, a 2016. uvršten je u program Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Oberhausenu.

Program je selektirao bivši predsjednik Kinokluba Zagreb, Vedran Šuvar. Nakon projekcije održat će se u rasprava na kojoj će uz selektora sudjelovati  Nikica Gilić i Zorko Sirotić.

U programu Diversions Short Film Festivalu prikazat će još filmova članova Kinokluba Zagreb. To su Decadence Mateja Beluhana, The Man Saving The Cat Valentine Lončarić i Kartograf Darije Blažević.

Prijatelji