#Projekcije

Kinoklubaši na festivalu 25 FPS

-21/09/2022-

 

U glavnoj konkurenciji nalazi se film Vladislava Kneževića Null Cone. U njemu, integrirajući se na mikrorazini brzih čestica prašine, nanogenerator kodira modele, hipoteze i mogućnosti. Proces obuhvaća strogo elaborirane znanstvene teze, sumnje, fantazme i rubne diskurse na različitim razinama. Projekcija je na rasporedu u subotu, 24. rujna u 18 sati.

 

Ostala četiri filma bit će prikazana u programu Refleksi koji je godišnji izbor inovativne hrvatske filmske produk­cije. Selekcija promovira smione naslove čiji autori rade u vizualnoj umjetnosti i u drugim filmskim rodovima s nekonvencionalnim pristupom formi i naraciji.

 

Film Nevena Dužaneca Ispod je autorsko viđenje obaranja rekorda u hodanju pod vodom.

 

Mia Martinović u filmu eseju Sakupljači  ispreplićuće videozapise i fotografije, stvarnost i fikciju i istražuje kolika je vrijednost njenih sjećanja i mašte. Rad je prikazan i na Liburnia film festivalu.

 

Josipa Henizelman u filmu Mjesta koja ne postoje nastoji razlučiti pojam gledanja lišen onoga naučenoga i viđenoga u odnosu na unutarnji svijet sjećanja. Film je na Gledalištu Kinokluba dobio nagradu Maksimilijan Paspa za najbolji amaterski film.

 

U filmu Mjesto susreta autor Antun Balog kroz stvaranje filma otkriva važnost arhiviranja sjećanja kroz slike i video zapise kako bi njihova izmjena kroz vrijeme bila što manja.

 

Svi filmovi su na rasporedu u subotu, 24. rujna u 16 sati. Udruga 25 FPS s partnerom GreenDCP najboljem filmu u programu Refleksi dodjeljuje Nagradu GreenDCP.

Prijatelji