#Ostalo

Kinoklubaši nagrađeni na 54. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva

-29/11/2022-

 

 

Prvu nagradu osvojila je Josipa Henizelman za eksperimentalni film Mjesta koja ne postoje. U filmu se promišljaju djetinjstvo i nastoje razlučiti pojam gledanja lišenog od onog naučenog i viđenog u odnosu na unutarnji svijet sjećanja. Ovo je treća nagrada za ovaj rad, nakon nagrade Maksimilijan Paspa na Gledalištu KKZ-a i nagrade Green DCP na festivalu 25 FPS.

 

Druga nagrada dodijeljena je eksperimentalnom filmu Prije i poslije Tomislava Šobana, u kojem je dokumentirao ljude koji su se okupili kako bi promatrali rušenje dimnjaka ciglane u Zagrebu.

 

Treće nagrade primili su Filip Zadro za svoje pismo od kuće, rad Dragi Filipe, te Mia Martinović za dokumentarno eksperimetalni film Sakupljači u kojem ulazi u arhiv predati svoja sjećanja.

 

Popis ostalih nagrada možete pogledati na ovoj poveznici. Revija se održala od 25. do 27. studenog u Belom Manastiru.

 

Nagrade je  tijekom javnog žiriranja po pravilima UNICA-e dodijelio žiri u sastavu filmski montažer i kritičar Slaven Zečević, animator i redatelj Simon Bogojević Narath te snimatelj i redatelj Boris Poljak.

 

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije.

 

Naslovna fotografija: kadar iz filma Sakupljači

Prijatelji