#Produkcija

Kinoklubaši u rekordnom broju na Danima hrvatskog filma

-11/06/2019-

 

Najviše filmova prikazat će se u kategoriji eksperimentalnog filma, njih šest. To su Catamine Sunčice Ane Veldić, Dogs, moon river and baudelaire Marije Kovačine, Traženje riječi Tene Trstenjak i Dražena Žerjava, Space is not enough Vedrana Šuvara te dva filma Anite Čeko Blizina i Jabuka, tri dvopeka, jogurt.

U igrana kategorija donosi dva filma Ljuske Marije Georgiev i Lovebox Ivana Turkovića Krnjaka. Vrijedi spomenuti da je Lovebox europsku premijeru imao na Međunarodnom filmskom festivalu u Braunschweigu,  a svjetsku na Festival Curta Cinema u Rio de Janeiru.

U animiranoj konkurenciji imat ćemo priliku opet pogledati Dokument Parakozmik legende KKZ-a Vladislava Kneževića. Film je premijerno prikazan na prošlogodišnjem festivalu 25 FPS.

U nenatjecateljskom programu Izvan okvira  moći ćemo pogledati film Chop Chop Morane Franov. U taj program spadaju filmovi nestandardne estetike, tj. filmovi osebujnijeg pulsa i poetike što svoje namisli publici prenose uz dozu stilsko-sadržajne drskosti koja izlazi iz okvira trenutačno vladajućih trendova i standarda.

Kinoklubaški prilog DHF-u zaključuje Dalija Dozet s dva namjenska filma, najavnim špicama za 50. reviju filmskog stvaralaštva i za proslavu 90. godina KKZ-a. Ti radovi mogu se pogledati ovdje.

Ponosni smo što su rad koji ulažemo u razvoj autora i potpora koju dajemo njihovom radu dali rezultete koji će biti prezentirani cijeloj hrvatskoj filmskoj zajednici i široj javnosti. Posebno nas veseli što je nekoliko filmova, kao što su radovi autorica Anite Čeko, Marije Georgiev i Morane Franov, nastalo ili su započeti na našem programu naprednih radionica. Ovaj uspjeh proslavit ćemo piknikom u Parku Stara Trešnjevka u subotu u 18 h na koji ste svi pozvani.

Prijatelji