#Projekcije

Kinoklubašice na Liburnia Film Festivalu

-25/08/2020-

 

Na Liburnia Film Festivalu koji se održava od 24. do 28. kolovoza u Opatiji prikazat će se filmovi Catamine Sunčice Ane Veldić i Vedrana Husremovića te Jabuka, tri dvopeka, jogurt Anite Čeko 


 

Liburnia Film Festival najstariji je festival dokumentarnog filma u Hrvatskoj i jedini festival koji prikazuje isključivo recentne hrvatske dokumentarce. Odvija se krajem kolovoza na otvorenom. Ove godine održat će se u 18. izdanju, od 24. do 28. kolovoza na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

 

Catamine redatelja Sunčice Ane Veldić i Vedrana Husremovića eksplicitno prikazuje kastraciju mačaka pri djelovanju opće anestezije postignute kombinacijom sedativa i narkotika. Film se prikazuje 25. kolovoza u 22:30. 

 

Sunčica Ana Veldić veterinarka je i filmašica iz Zagreba, gdje je na Akademiji dramske umjetnosti magistrirala na studiju režije dokumentarnog filma. Vedran Husremović nakon studija anglistike i francuskog jezika upisuje prediplomski studij dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti. Radi kao dramaturg na nizu studentskih i nekoliko profesionalnih igranih i dokumentarnih filmova

 

Jedna jabuka, tri dvopeka i jogurt zajedno s atletskom stazom u zapisima starih tinejdžerskih dnevnika vraćaju autoricu na osjetljiva mjesta. Film se prikazuje 27. kolovoza u 22:30.


Anita Čeko rođena je u Zadru, odrasla Splitu, a živi i radi u Zagrebu. Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu i Filmsku dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Uz dramaturški i scenaristički rad trenutno radi i u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna.

Prijatelji