#Projekcije #Ostalo

Kinoklubašice na Tabor film festivalu

-10/07/2021-

 

Projekcija će se održati u nedjelju, 11. srpnja u 19 sati na lokaciji Cinema Rustica. Tabor Film Festival je međunarodni festival kratkometražnog filma, koji se sastoji od tri natjecateljska programa: domaća konkurencija, međunarodna konurencija i Kiki – dječja konkurencija. Predstavlja kratkometražne filmove svih rodova (animirani, dokumentarni, igrani, eksperimentalni). 

 

Film Plejade Mateje Zidarić govori o malom pomaku u jednom od mikrokozmosa, voljno upisujem značenje. Mit - metafora. Mit u danu kao sredstvo za ubijanje malih strahova. Ovaj rad je na Gledalištu Kinokluba Zagreb osvojio nagradu Maksimilijan Paspa za najbolji amaterski film 2020., a također i glavnu nagradu žirija Kritike.

 

Kako razgovarati s mamom Dalije Dozet poručuje da je ponekad  za otvaranje teme bliskosti potrebno otići na drugi kraj svijeta. Ponekad je za film potrebno ne snimiti niti kadra. Ponekad se blizina pokuša otvoriti udaljenošću a njezina nemogućnost pokuša zakamuflirati pričom o avanturi. Ponekad mislim da govorim kineski. Filmu je na 25 FPS festivalu dodijeljena Green DCP nagrada

 

Prijatelji