#Projekcije

Kinoklubaški filmovi na MikroFAF festivalu kratkometražnog filma

-14/11/2020-

 

U revijalnom dijelu programa MikroFAF festivala, koji se održava online od 13. do 15. studenog, prikazat će se osam filmova iz produkcije Kinokluba Zagreb.

MikroFAF od 2010. godine služi kao festivalska platforma koja pomno prati dinamičan razvoj neprofesionalnog stvaralaštva, okuplja autore „uradi-sam” produkcije, otvarajući prostor svima koje zanima film i koji stvaraju u ograničenim uvjetima. Kroz svoje programe festival promovira umjetničke slobode, fokusirajući se na entuzijazam, amaterizam, gerilski film, art brut, low-fi, eksperimentalne forme i samoorganiziranost u stvaralaštvu.

 

Ovo izdanje festivala prati pitanje Dišete li? (Can You Breathe?), sa ciljem da se skrene pažnja na globalne društveno-političke nemire i previranja koji su svojim negativnim posljedicama i teškim izazovima obilježili 2020. godinu.

Zbog toga je i posebna natjecateljska kategorija posvećena filmovima koji se bave posljedicama pandemije, eskalacije rasizma u SAD, jačanja desnice u Europi, ugrožavanja opstanka umjetnosti i umjetnika, gušenja medijskih i osobnih sloboda, ekonomskih turbulencija, izoliranosti.

 

Revijali program KKZ-a selektirao je Vedran Šuvar, koji je i član žirija na festivalu.

 

Prikazuju se sljedeći filmovi: 

 

How to talk to mom, Dalija Dozet, 11′, 2020

Jabuka, tri dvopeka, jogurt, Anita Čeko, 8′, 2019.

Dogs, moon river and Baudelaire, Marija Kovačina, 4’30”, 2019.

Dead time, Iva Gavrilović, 5′, 2020.

Showgirls, Miro Manojlović, 4′, 2011.

+topia, Petar Novak, 5′, 2013.

722 032 2, Mare Šuljak, 5′, 2013.

Taste of Space, Mia Martinović, 8′,2019.

 

Filmovi se mogu gledati na internetskoj stranici festivala: https://www.satibara.com/11-mikro-faf-can-you-breathe/

Prijatelji