#Projekcije #Ostalo

Krhko u programu STIFF-a

-26/11/2020-

 

Međunarodni studentski filmski festival (STIFF) održat će se od 26. do 29. studenog u Rijeci, a film Krhko Tomislava Šobana uvršten je u natjecateljski program.

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom filmu. Pokrenut je u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, a ima za cilj predstavljanje najbolje svjetske studentske filmske produkcije.

STIFF će se ove godine paralelno održati i on-line na festivalskoj web stranici, a repertoar sedmog festivalskog izdanja obuhvaća 40 filmova iz 20 zemalja svijeta, koji će konkurirati za najbolji igrani, animirani i dokumentarni film te nagradu publike.

U filmu Krhko pratimo Almu, mladu diplomiranu glumicu, prolazi kroz niz glumačkih probi i projekata dok traži stan. Alma postavlja neka pitanja tražeći svoje mjesto u cijeloj situaciji. Jedina osoba s kojom može podjeliti svoja razmišljanja je Almina najbolja prijateljica Marina koja odlazi živjeti u Belgiju. 

Krhko je do sada nagrađen na Tabor film festivalu, Danima hrvatskog filma i Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva.

Prijatelji