#Radionice

Kritičarski inkubator i Distribuiraj to!

-30/01/2020-

 

Na Gledalištu se možete prijaviti na dvije radionice: Kritičarski inkubator i Distribuiraj to! Rok za prijavu je 5.2.

 

KRITIČARSKI INKUBATOR 

Kinoklub Zagreb, 6., 7. i 10. veljače, 10 - 12h

U sklopu ovogodišnjeg Gledališta odvijat će se kratka i intenzivna radionica filmske kritike u sklopu koje će polaznici napisati osvrt o odabranim filmovima iz godišnje produkcije Kinokluba Zagreb. Radionica će se odvijati u tri praktične sesije 6., 7. i 10. veljače u jutarnjim satima (10.00 - 12.00) u prostorijama KKZ-a dok će na samom Gledalištu polaznici pratiti filmski program. 

Cilj ovog malog kritičarskog inkubatora je ponuditi osnovne alate potrebne za artikulirano i argumentirano pisanje o filmu, ali i skrenuti pozornost na bogatu amatersku produkciju koja obično ostaje ispod radara kritičarskih pera.

Radovi polaznika bit će objavljeni na web stranici KKZ-a, a autor/ica najboljeg osvrta dobit će priliku sudjelovati u tradicionalnoj dvomjesečnoj KKZ radionici filmske kritike i analize.

Voditeljica radionice je filmska kritičarka i autorica Višnja Vukašinović.

Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju na mail adresu visnja.pentic@gmail.com. Rok za prijave je 5. 2. 2020.

 

DISTRIBUTE THIS! – DISTRIBUIRAJ TO!

Mala dvorana kina Tuškanac, SUBOTA 8. veljače, 11h

Radionica će polaznicima/cama pružiti detaljan uvid u pripremu dokumentarnog projekta - od razvoja do finalizacije i distribucije. Sistematično će se iznijeti suvremene tendencije distribucije filma (festivalska, digitalna, kino i televizijska distribucija, ali i alternativni kanali distribucije) i ocrtati krajolik filmske industrije (financiranje, programi razvoja i usavršavanja projekta, filmski marketi i forumi, potencijalni partneri – od fondova, televizija do koproducenata; festivali, programski slotovi i određenja, VOD platforme – komercijalne, nezavisne, edukativne; agregatori i sl.).

Edukativni program prilagođen je korisnicama/ima raznih razina znanja i iskustava, a namijenjen je redateljima/cama, producentima/cama, kulturnim djelatnicima/ama u audiovizualnoj industriji te zainteresiranim pojedincima/kama. Osim što će poslužiti kao baza znanja i informacija, ovaj program služi i kao facilitator u snalaženju u procesu pripreme konkretnih projekta za distribuciju.

Radionica će trajati 2 sata, uz pauzu od 15 minuta.

Voditeljica radionice je redateljica i producentica Morana Komljenović.

Molimo sve zainteresirane da  prijave svoj dolazak na morana@littlereddot.hr do 5. 2. 2020.

Prijatelji