#Projekcije

Kućni film na Diversions International Short Film Festival

-03/07/2020-

 

 

U programu Kino Karantena u subotu, 4. srpnja u 12 sati Diversions će prikazati devet filmova iz produkcije KKZ-a koji su nastali na radionici Kućni film

 

Sedme Diverzije održavaju se u Svetom Ivanu Zelini od 2. do 5. srpnja. Ovogodišnji program festivala prikazuje se istovremeno uživo pred domaćom publikom u zelinskom kinu te na internetskoj stranici festivala www.disff.com. 

 

Radionica Kućni film je pokazala da se za snimanje dobrog filma ne treba izlaziti iz kuće. Tijekom travnja i trajanja najstrožih mjera izolacije polaznici su snimili čak 24 filma različitih rodova i tema. 

 

Prikazat će se sljedeći filmovi: 

Pixie, igrani, dokumentarni, Mia Martinović, 6:00

Mom’s treasure chest, animirani, Lovorka Babić, 0:32

Nostalgija net, eksperimentalni, Martina Lončar, 6:56

There’s a tiny light flashing above a small brown tree, eksperimentalni, Nikolina Bogdanović, 2:51

Ne disu guknji, eksperimentalni, Iva Maria Jurić, 4:58

Kućni film: Biljke i predmeti, dokumentarni, Petra Belc, 8:44

One su, dokumentarni, eksperimentalni, Anita Čeko, 2:57

Dead Time, eksperimentalni, Iva Gavrilović, 4:43

Šabi-Šabi, igrani, dokumentarni, Sunčica Ana Veldić, 11:35

 

Polaznici su mogli odabrati jedan od tri tematska modula. Za modul Kućni ljubimci, pozvani su da naprave film o svojim psima, mačkama, pticama, zamorcima, reptilima i ostalim ljubimcima. U modulu Biljke i predmeti kao inspiracija poslužile su kućne biljke ili zanimljivi predmeti koje možemo naći kod kuće. Treći modul bio je Found footage, filmska tehnika u kojoj se koristi već postojeći materijal te mu se mijenja svrha i značenje kako bi nastalo novo djelo. Radionica nije imala selekcije, a predavanja i mentoriranje odvijali su se u potpunosti on line. 

 

 

Filmovi u programu Kino Karantena

Prijatelji