#Radionice

Mala filmska forma

-16/04/2019-

 

Kroz kombinaciju mentorskih predavanja, praktičnog rada u obliku zadataka te samostalnih snimanja, polaznici će ideju razraditi u filmsku formu te snimiti vlastiti film. Pridjev ‘mala’ iz naslova sugerira da se rade kratki filmovi. Rod, žanr i tema filmova slobodan su izbor autora uz napomenu da se zbog intenziteta radionice najvjerovatnije neće moći realizirati igrane forme već eventualno skice za iste.

Uvodno predavanje radionice održat će se u četvrtak, 25.travnja 2019.u  19 sati u projekcijskoj dvorani Kinokluba Zagreb u sklopu kojega će se u dogovoru sa mentorima i drugim polaznicima odrediti grupe i tjedni termini.

Uz mentorska predavanja subotom razrađivat će se ideje polaznika kroz praktične vježbe, jednom tjedno gledati i analizirati razni primjeri filmova sa gostujućim predavačima, a kroz montažne i snimateljske sesije ponovit će se tehničko razumijevanje filma kako bi se polaznici u potpunosti prepustiti istraživanju i radu.

 

Radionica je koncipirana na sljedeći način:

6 mentorskih predavanja koja se održavaju subotom

Tjedne projekcije filmova uz gostujuća predavanja

Dodatni vikend termini sa fokusom na snimanje zvuka i slike

Kratki tečaj montaže nakon kojega se očekuje da polaznici samostalno završe film

Polaznici samostalno snimaju svoje filmove tijekom i izvan predavanja

 

Radionica je besplatna i namjenjena je prvenstveno članovima Kinoklubova koji su završili početničku radionicu tj. Filmsku školu. Moguće je prijaviti se i ako niste član Kinokluba Zagreb ali posjedujete osnovno praktično znanje o radu na filmu.

Za radionicu se ne vrši selekcija ali je potrebno prije uvodnog predavanja na radionice@kkz.hr  poslati sljedeće:

-1 kadar koji predstavljaju jednu ili više osobnih fascinacija nekom temom, objektom, osobom, prostorom ili idejom (poslati u attachu maila ili Wetrasferom)

-1 rečenicu u kojoj opisujete nešto što vas iz nekog razloga ljuti, nezadovoljnim ili tužnim

 

Mentori radionice su redatelji Kristina Kumrić i Tomislav Šoban, montažeri Ivana Perčilinić I Danijel Brlas, snimatelji Dražen Žerjav i Luka Matić. Svi produkcijski i tehnički uvjeti osigurani su od strane Kinokluba Zagreb.

Kraj radionice predviđen je krajem lipnja 2019., a u dogovoru sa polaznicima i voditeljima radovi će biti i javno prikazani u sklopu prezentacije radionice u KKZu. 

 

Snimi film, postani dio KKZ-a!

Prijatelji