#Radionice

Mala filmska forma ‘20

-29/02/2020-

 

 

Uvodno predavanje održat će se u srijedu, 11.ožujka 2020. u 19 sati u Kinoklubu Zagreb.


Kroz kombinaciju mentorskih predavanja, praktičnog rada u obliku zadataka te samostalnih snimanja, polaznici ove radionice će ideju razraditi u filmsku formu te snimiti vlastiti film. Pridjev ‘mala’ iz naslova sugerira da se rade kratki filmovi. Rod, žanr i tema filmova slobodan su izbor autora uz napomenu da se zbog intenziteta radionice najvjerojatnije neće moći realizirati igrane forme već eventualno skice za iste.

Uvodno predavanje održat će se u srijedu, 11.ožujka 2020. u 19 sati u Kinoklubu Zagreb. U nastavku radionice, uz mentorska predavanja subotom razrađivat će se ideje polaznika kroz praktične vježbe, analizirati razni primjeri i vlastiti materijali, a kroz montažne i snimateljske sesije ponovit će se tehničko razumijevanje filma kako bi se polaznici u potpunosti prepustiti istraživanju i samostalnom radu.


Radionica je koncipirana na sljedeći način:

- 6 režijskih mentorskih radionica na kojima se unutar grupe razrađuje autorska ideja i pregledavaju vaši snimljeni materijali

- Vikend termini sa fokusom na snimanje zvuka i slike, ponavljanje tehničkog gradiva

- Kratak intenzivan tečaj montaže nakon kojega se očekuje da polaznici samostalno završe film

-Zajedničko gledanje finalnih verzija filma sa svim mentorima i polaznicima

- Polaznici samostalno snimaju svoje filmove tijekom ali i izvan predavanja, ovisno o vlastitim idejama


Radionica je besplatna i namijenjena je prvenstveno članovima Kinoklubova koji su završili početničku radionicu tj. Filmsku školu. Moguće je prijaviti se i ako niste član Kinokluba Zagreb, a posjedujete osnovno praktično znanje o radu na filmu.

Mentori radionice su redatelji Kristina Kumrić i Tomislav Šoban, montažeri Ivana Perčinlić i Danijel Brlas, snimatelji Dražen Žerjav i Luka Matić. Svi produkcijski i tehnički uvjeti osigurani su od strane Kinokluba Zagreb.Za radionicu se ne vrši selekcija, dakle otvorena je svim polaznicima koji prije uvodnog predavanja na radionice@kkz.hr pošalju sljedeće:

-1 kadar koji predstavlja jednu ili više osobnih fascinacija nekom temom, objektom, osobom, prostorom ili idejom (poslati u attachu maila ili Wetrasferom)

-kontakt (mail, broj)
Kraj radionice predviđen je krajem svibnja 2020., a u dogovoru sa polaznicima i voditeljima radovi će biti i javno prikazani u sklopu prezentacije radionice u KKZu.Snimi film, postani dio KKZ-a!

Prijatelji