#Radionice

Mala filmska forma ‘21

-01/04/2021-

 

Čuvena KKZ-ova radionica kratkog film, Mala filmska forma, otvara prijave za ovogodišnje izdanje. Prijave su do 13. travnja, a uvodno predavanje održat će se u četvrtak, 15. travnja u 18 sati u Kinoklubu Zagreb.

 

Ove godine mentoriraju vas redateljica Kristina Kumrić i montažerka Ivana Perčinlić , montažeri Danijel Brlas i Luka Tokić, snimatelji Dražen Žerjav i Luka Matić.

Uvodno predavanje održat će se u četvrtak, 15. travnja u 18 sati u Kinoklubu Zagreb.

 

Kroz kombinaciju mentorskih predavanja, praktičnog rada u obliku zadataka te samostalnih snimanja, polaznici ove radionice će ideju razraditi u filmsku formu te snimiti vlastiti film. Pridjev ‘mala’ iz naslova sugerira da se rade kratki filmovi. Rod, žanr i tema filmova slobodan su izbor autora uz napomenu da se zbog intenziteta radionice neće moći realizirati igrane forme.

U nastavku radionice, uz mentorska predavanja vikendom razrađivat će se ideje polaznika kroz praktične vježbe, analizirati razni primjeri i vlastiti materijali, a kroz montažne i snimateljske sesije ponovit će se tehničko razumijevanje filma kako bi se polaznici u potpunosti prepustiti istraživanju i samostalnom radu.

Radionica je besplatna i namijenjena je prvenstveno članovima Kinoklubova koji su završili početničku radionicu tj. Filmsku školu. Moguće je prijaviti se i ako niste član Kinokluba Zagreb, a posjedujete osnovno praktično znanje o radu na filmu.

 

Radionica je koncipirana na sljedeći način:

- Režijska mentorska predavanja na kojima se unutar grupe razrađuje autorska ideja i pregledavaju vaši snimljeni materijali

- Vikend termini sa fokusom na snimanje zvuka i slike, ponavljanje tehničkog gradiva

- Kratak intenzivan tečaj montaže nakon kojega se očekuje da polaznici samostalno završe film

- Zajedničko gledanje finalnih verzija filma sa svim mentorima i polaznicima

- Polaznici samostalno snimaju svoje filmove tijekom ali i izvan predavanja, ovisno o vlastitim idejama

 

Za radionicu se vrši selekcija, svi zainteresirani neka do 13. travnja na mail radionice@kkz.hr pošalju sljedeće:

- kratak opis ideje koju biste htjeli istražiti i jednu sliku koja vizualno dočarava ugođaj te ideje

- kontakt (mail, broj)

 

Kraj radionice predviđen je početkom lipnja 2021., a u dogovoru sa polaznicima i voditeljima radovi će biti i javno prikazani u sklopu prezentacije radionice u KKZu. Svi produkcijski i tehnički uvjeti osigurani su od strane Kinokluba Zagreb.

 

Snimi film, postani dio KKZ-a!

Prijatelji