#Radionice

Mala filmska forma - produžen rok za prijave

-18/02/2022-

 

Ove godine mentoriraju vas montažerka Ivana Perčinlić, montažeri Danijel Brlas i Valent Balun te snimatelji Dražen Žerjav i Luka Matić.

Kroz kombinaciju mentorskih predavanja, praktičnog rada u obliku zadataka te samostalnih snimanja, polaznici ove radionice će ideju razraditi u filmsku formu te snimiti vlastiti film. Pridjev ‘mala’ iz naslova sugerira da se rade kratki filmovi. Rod, žanr i tema filmova slobodan su izbor autora uz napomenu da se zbog intenziteta radionice neće moći realizirati igrane forme.

U nastavku radionice, uz mentorska predavanja vikendom razrađivat će se ideje polaznika kroz praktične vježbe, analizirati razni primjeri i vlastiti materijali, a kroz montažne i snimateljske sesije ponovit će se tehničko razumijevanje filma kako bi se polaznici u potpunosti prepustiti istraživanju i samostalnom radu.

Radionica je besplatna i namijenjena je prvenstveno članovima Kinoklubova koji su završili početničku radionicu tj. Filmsku školu. Moguće je prijaviti se i ako niste član Kinokluba Zagreb, a posjedujete osnovno praktično znanje o radu na filmu. 

Radionica je koncipirana na sljedeći način:

-režijska mentorska predavanja na kojima se unutar grupe razrađuje autorska ideja i pregledavaju vaši snimljeni materijali

-vikend termini sa fokusom na snimanje zvuka i slike, ponavljanje tehničkog gradiva

-kratak intenzivan tečaj montaže nakon kojega se očekuje da polaznici samostalno završe film

-zajedničko gledanje finalnih verzija filma sa svim mentorima i polaznicima

-polaznici samostalno snimaju svoje filmove tijekom ali i izvan predavanja, ovisno o vlastitim idejama

Za radionicu se vrši selekcija, svi zainteresirani neka do 6. ožujka na mail radionice@kkz.hr pošalju sljedeće:

- kratak opis ideje koju biste htjeli istražiti i jednu sliku koja vizualno dočarava ugođaj
te ideje

- kontakt (mail, broj)

Kraj radionice predviđen je početkom svibnja 2022., a u dogovoru sa polaznicima i voditeljima radovi će biti i javno prikazani u sklopu prezentacije radionice u KKZ-u. Svi produkcijski i tehnički uvjeti osigurani su od strane Kinokluba Zagreb.

Snimi film, postani dio KKZ-a!

Prijatelji