#Radionice

Modularni film

-01/07/2022-

 

Namjera napredne radionice Modularni film voditelja Vladislava Kneževića je ukazati na potencijale, mogućnosti i različite specifične aspekte autorskog pristupa audiovizualnim medijima.

Za prijavu na radionicu potrebno je do 18. Srpnja 2022. na radionice@kkz.hr poslati:

 

Zainteresirani polaznici mogu prije sastavljanja prijave pogledati i uvodno predavanje na linku: https://www.youtube.com/watch?v=j0FiTiP6fak

Od polaznika se očekuju se promišljeni i elaborirani prijedlozi koji imaju potencijal za razvoj kroz radionicu te mogućnost finalizacije filma, animacije, manipulacije videom u živo i slično. Radionica je podijeljena na praktični teorijski dio. Teorijski dio koncipiran je da ukaže na paralelnu, “ drugu kinematografiju”, eksperimentalni film , alternativni film , videoumjetnost,  filmska ostvarenja u periodu od ranog filma s početka XX. stoljeća do suvremene produkcije, s naglaskom na one koji ukazuju na nove estetike i načine artikuliranja sadržaja, koji će ih dodatno motivirati za samostalan rad i istraživanje.

Rezultat radionice je takozvani modularni film u kojem svaki polaznik sudjeluje sa svojim radom u dužem radu koji se po dogovoru različito konfigurira kao cjelina. Namjera nije stvaranje forme omnibusa već izrazito otvorenog filmskog konstrukta koji se može dodavati, oduzimati, preslagivati ovisno o želji pojedinog autora. Naravno, svaki film može imati svoj “ autonomni život” i prezentirati se i samostalno.

Tokom radionice, namjera je povezati filmske autore sa stvarateljima eksperimentalne, impro i elektroničke glazbene scene i postaviti jedan sinergijski kreativan odnos koji može stvoriti dodatnu kvalitetu u ostvarenim radovima. Završni radovi, ovisno o formi (u živo ili projekcija) prezentiraju se na javnoj projekciji u Kinoklubu Zagreb.

Nakon završetka prijava, voditelj će odabrati 6-9 polaznika od kojih se očekuje da tijekom ljeta samostalno usavršavaju prijedloge i pripremaju materijale za budući film. Radionica će kao grupni rad započeti u listopadu i trajati 6-8 tjedana, jednom tjedno i/ili u dinamici koja se dogovori sa voditeljem.

Prijatelji