#Projekcije

Monsterclass s Filipom Mojzešom

-14/09/2021-

 

Gost Monsterclassa koji će se održati u nedjelju, 19. rujna u 20 sati u KKZ-u je redatelj Filip Mojzeš.
 

Mladi zagrebački redatelj Filip Mojzeš već je relativno iskusan filmski autor, ali u posljednjih par godina naredao je takav niz dobrih i zanimljivih kratkih igranih filmova da su nam svi filmofilski radari počeli pištati. Da ne idemo daleko u prošlost, navedimo samo da je njegova Smrt bijela kost bila dio hvaljenog omnibusa Duboki rezovi (2018.), a potom su uslijedili Groblje slonova (2019.) i Angina Pectoris (2021.), sve redom filmovi s finom dramskom napetosti, jako dobrom glumom i jasnim autorskim pečatom. Nemamo drugog izbora nego dovesti čovjeka u „Monsterclass” Kinokluba Zagreb, podvrgnuti ga ispitivanju i pokušati proniknuti u tajne njegova rada. 

 

S Mojzešom ćemo razgovarati o njegovom filmskom razvoju koji se među ostalim odvijao u Kinoklubu, na zagrebačkoj Akademiji i u Sarajevu pod mentorstvom Bele Tarra. Saznat ćemo kako u svojim igranim filmovima kombinira scenaristički i režijski rad, zašto su mu glumačke probe tako važne i što je pokupio iz iskustva rada u kazalištu. Doznat ćemo kako radi dokumentarne filmove, a pokušat ćemo i naslutiti kakve filmske projekte tek priprema. Po običaju, gledat ćemo inserte, komentirati i propitivati, sve u živom i opuštenom ambijentu Kinokluba pod voditeljskom paskom Luke Ostojića.

 

Uživajmo dok nas ne potjeraju na Zoom, upoznajmo Mojzešov rad prije nego postane svima poznat i, pobogu, naučimo nešto novo o filmu. Sve navedeno u nedjelju 19.9. u 20 sati u prostoru Kinokluba Zagreb.

Prijatelji