Monsterclass s Igorom Jelinovićem

-17/06/2020-

 

Gost Monsterclassa koji se održava u petak, 19. lipnja u 20 h je redatelj Igor Jelinović. Razgovor će se održati online, a moći će mu se pristupiti preko FB stranice Kinokluba Zagreb.

 

Malo tko uspijeva prenijeti anksioznost „najluđeg grada na svitu” kao IGOR JELINOVIĆ, splitski redatelj, producent i gost našeg idućeg Monsterclassa. U njegovim kratkim igranim filmovima bez problema se preklapaju tenzija i toplina, poetičnost i sprdačina, tužni momci i ljute cure, Jasmin Stavros i Ultra, more i zadimljeni stanovi, teška drama i lake baze. Filmovi imaju iznimno dobru glumu i specifičnu atmosferu, a opet se gledaju lako, kao svima znane crtice iz života. Kako se to postiže? Čovik će nam objasnit. 

 

S Jelinovićem ćemo pričati o njegovim kratkim filmovima, radu s glumcima i procesu režije, kao i o tekućoj pripremi debitantskog dugometražnog filma Koke. Kako mu u tome pomažu stalni suradnici kao što su Josip Lukić, Rino Barbir i Josipa Bubica? Kako je raditi u sklopu kinoklubova, točnije zagrebačkog Blanka i Kinokluba Split? Razgovarat ćemo i o njegovom producentskom radu,  filmskim radionicama koje vodi i svim ostalim temama koje će smisliti moderator LUKA OSTOJIĆ ili znatiželjna publika. 

 

Jelinović je u Splitu, Ostojić u Zagrebu, publika po cijelom svijetu, a sve će ih spojiti kompjuterski program Zoom putem kojeg ćemo razgovarati u petak 19. lipnja u 20:00. Gledat ćemo inserte filmova, pričati i družiti se, zasad još virtualno. Kliknite na link, spojite se, vidimo se!

 

Autori koje predstavljamo programom Monsterclass imaju stilski izbrušen pristup vlastitom autorskom radu te su spremni s publikom podijeliti kojim kreativnim odlukama su taj stil pronalazili i oblikovali. Cilj programa je otvaranje pitanje pogreške, procesa učenja, slobode stvaralaštva, stilskog igranja i barijera koje autori pokušavaju prijeći.

Prijatelji