#Projekcije

Monsterclass s Matejom Zidarić

-29/06/2021-

 

Gošća Monsterclassa koji će se održati u petak, 2. srpnja u 20:30 sati je redateljica Mateja Zidarić, pobjednica ovogodišnjeg Gledališta.

Revni pratitelji domaćeg filma i dokoni filmofili su nakon Gledališta Kinokluba Zagreb podcrtali ime Mateje Zidarić koja se našla u svim nagrađenim kategorijama – Mateja je dobila Nagradu Maksimilijan Paspa i Nagradu žirija kritike za film Plejade, kao i posebno priznanje velikog žirija za film Crvena. No nama u KKZ-u Matejino ime već je odavno podcrtano nepropusnim markerom. 

 

Mateja je profesorica matematike, predana filmska autorica i pripadnica mlađe, čvrsto povezane i sve zanimljivije kinoklubaške generacije. Mateja je već u relativno malom broju filmova demonstrirala vještinu i raznovrsnost u odabiru metoda, žanrova i lokacija gdje nas vodi, od apstraktnog „prostora” do Alisine Zemlje čudesa, od revolucionarnog Čilea do Mjesečevih kratera, sve da bi otvorila univerzalna pitanja koja nas vraćaju na intimne teme. Stoga nam Matejine nagrade predstavljaju lijepu izliku da je ugostimo u „Monsterclassu”, ali razgovor će se sam širiti u svim smjerovima, od (doslovno) svemirskih pitanja o poveznicama između astrofizike, mitologije i umjetnosti, sve do „prizemnih” pitanja o učenju, druženju i suradnji unutar kinoklubaških radionica. Ako još tome dodamo da će ovo biti prvi „živi” Monsterclass nakon točno sto godina, jedino pitanje ostaje tko bi pri zdravoj pameti propustio ovaj program. 


 Monsterclass će se održati u petak 2. srpnja u 20:30 u Kinoklubu. Gledat ćemo filmove i razgovarati, a proces će kako-tako voditi Luka Ostojić. Vidimo se!

. Gledat ćemo filmove i razgovarati, a proces će kako-tako voditi Luka Ostojić. Vidimo se!

Prijatelji