#Projekcije

Monsterclass s Robertom Knjazom

-07/07/2020-

 

Gost Monsterclassa koji se održava u petak, 10. srpnja u 20 h je redatelj i voditelj Robert Knjaz. Razgovor će se održati online preko Zooma.

 

Robert Knjaz, legendarni redatelj i voditelj koji skoro 30 godina (godine lete!) zabavlja publiku svojim TV emisijama. Stariji ga znaju još po Zaleđu i Svlačionici, nešto mlađi po Mjenjačnici i Koledžicom po svijetu, a najmlađi kažu da je to onaj tip koji radi Hrvatske velikane i Klasike narodu. Svatko ima svog Knjaza, ali svi se slažu da su mu emisije originalne, duhovite, tople i – ma koliko to čudno zvučalo u kontekstu televizije – neposredne. 

 

Mi iz Kinokluba također znamo da je Knjaz bio filmski amater, i to još početkom 1990-ih kad je pomoću skromne opreme u svom kvartu pokrenuo „Dugavsku kabelsku televiziju”. Bacit ćemo Knjaza u naš vremenski stroj i saznati kako je od filmskog amatera i studenta ekonomije postao televizijski autor i diplomirani redatelj. Pitat ćemo ga i za tajne njegova zanata: kako u emisijama uspijeva s lakoćom spojiti estradne zvijezde sa zanimljivim ljudima iz naroda (po čemu je usporediv jedino sa Željkom Malnarom), kako na produkcijski kompliciranim putovanjima postiže opuštenu i kreativnu atmosferu, što ga je odvelo iz vlastitog kvarta preko dalekih svjetskih destinacija natrag do lokalnih bisera (poput Hrelića), te voli li više nogomet ili književne klasike.

 

Sve ćemo to prigodno pratiti preko ekrana, putem Zooma, no s Knjazom nema straha da će razgovor zaštekati. Vidimo se u petak 10.7. u 20:00 na Zoom sastanku. Razgovor vodi Luka Ostojić, a pitanja postavlja i znatiželjna publika. Kliknite, spojite se, vidimo se!

Prijatelji