#Radionice

Montažni laboratorij - jesen ‘23

-15/10/2023-

 

Montažni laboratorij je godišnji radionički program koji se odvija jednom mjesečno ili ovisno o interesu polaznika. Uz redovne članove, mogu se prijaviti i oni koji nisu dio Kinokluba te polaznici izvan Zagreba s tim da su do sada realizirali barem jedan film. 

Program pomaže autorima da kontinuirano rade na svom filmu u fazi montaže, uz pomoć drugih autora koji su također u procesu rada, te uz moderiranje montažerke Ive Gavrilović. Prijave su otvorene cijelo vrijeme, tako da kad se formira dovoljno ljudi za grupu, odredit će se termin sastanka. 

Autori koji se prijavljuju moraju biti već u procesu montaže filma, vođeni motivacijom da svoj rad postave na višu kreativnu razinu. Radove koje je moguće prijaviti su eksperimentale i dokumentarne prirode, esejistički i osobni filmovi, filmovi koji istražuju granice filma i medija općenito. To mogu biti samostalni radovi i radovi koji su započeti na drugim 

radionicama. Od polaznika se tokom radionice očekuje kreativni pomak u fazi postprodukcije to jest od montaže prema finalu samog filma. 

Trenutno se radionica održava isključivo online putem. 

Za prijavu je potrebno na mail radionice@kkz.hr poslati: 

Radni materijal u sekvenci u trajanju do 20 min ili kraće te opis ideje filma Prošli rad autora

Voditeljica će napraviti selekciju do 5 polaznika. 

O VODITELJICI: 

Iva Gavrilović (1991., Virovitica) diplomirala je Montažu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Montirala je filmove, komercijalne video i televizijske projekte te video projekcije. Vodila je razne radionice za montažu. Od 2018. djeluje kao autor unutar Kinokluba Zagreb kroz kratke eksperimentalne filmove. Nedavno je diplomirala smjer Novi mediji na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Prijatelji