#Produkcija #Projekcije #Ostalo

Nagrađeni filmovi 12. Gledališta Kinokluba Zagreb

-17/02/2019-

Kinoklub Zagreb, najstariji kinoklub u Hrvatskoj i najplodnija hrvatska filmska producentska kuća, na 12. po redu Gledalištu predstavila je svoju godišnju filmsku produkciju. Na 12. Gledalištu prikazani su  filmovi svih članova KKZ-a snimljeni u 2018. godini.

Nagradu ‘Maksimilijan Paspa’ za najbolji amaterski film u 2018. godini žiri je dodijelio filmu “Klopka za mag.. i česte udaljenosti” redatelja Mire Manojlovića. Tročlani veliki žiri zasjedao je u sastavu redatelj Tin Žanić, glumac Marin Tudor,  te redateljica i prošlogodišnja pobjednica Sunčica Ana Veldić.

Film “Ljuske” Marije Goergiev dobio je glavnu nagradu članova žirija kritike u sastavu Ivana Fištrek, Dora Sivka, Petra Galović i Lana Cirkveni.

Dodijeljenja su i posebna priznanja.  Posebno priznanje za postignuće u amaterskom filmu koje je dodijelio Marin Tudor dobio je Zorko Sirotić za sve filmove prikazane na 12. Gledalištu. Posebno priznanje za postignuće u amaterskom filmu Tin Žanić dodijelio je filmu “Kap po kap” Ive Lukasa i Nevena Dužanca.

Posebno priznanje žirija kritike za postignuće u amaterskom filmu u 2018. godini dobio je film “Bolji život Kena K.” redateljice Martine Lončar.

Podsjećamo da je ovogodišnje Gledalište otvorila jedna posebna prigoda: dodjela Nagrade za dostignuća u amaterskom filmu legendi KKZ-a Željku Radivoju.

Čestitamo svim nagrađenima!

Prijatelji