#Radionice

Nova Radionica videospotova u KKZ-u

-08/10/2017-

Kinoklub Zagreb organizira novu naprednu radionicu. Riječ je o Radionici videospotova koja će povezati filmske autore Kinokluba Zagreb s hrvatskim glazbenim izvođačima. Dvadeset dvoje (22) izvođača ustupilo je sveukupno oko osamdeset (80) pjesama kako bi članovi Kinokluba imali priliku za njihove pjesme napraviti videospotove na radionici.

Za prijavu na radionicu filmski autori mogu izabrati jednu pjesmu sa liste i popisa izvođača. Lista se nalazi na sljedećem linku:
https://soundcloud.com/marina-uzelac/sets/radionica-glazbenog-spota/s-xcACp, a popis bendova/pjesama možete naći na ovom linku: http://bit.ly/2y8Lcrm. Dakle, lista i spisak se nadopunjuju i sadrže ukupno 80 pjesama!  


Kada odaberu pjesmu autori za prijavu trebaju priložiti:
- sinopsis,
- koncept ili redateljsku koncepciju,
- primjere vizuala.

Ova radionica potiče inovativne pristupe s vizualima i sadržajima koji će uz autorske pjesme stvarati zanimljivu sintezu. Važno je spomenuti da se u ovom slučaju ne potiču ‘klasični’ spotovi koji uključuju bendove dok sviraju. Cilj radionice je da polaznici naprave videospot za pjesmu s kojom se prijavljuju. Radionica će od starta biti usmjerena na praktičan rad, produkciju, snimanje i montažu.

Mentorica radionice je redateljica Marina Uzelac koja je surađivala s mnogim bendovima kao što su: Artan Lili, Nežni Dalibor, grupa Ti, Seine, Bitipatibi i dr. Svojim će iskustvom detektirati moguće probleme, savjetovati, pokazivati primjere i nuditi kreativna rješenja.

Kinoklub Zagreb će ustupanjem svoje raspoložive opreme pomagati autore u njihovim idejama, dok su ostali produkcijski zahtjevi u rukama samih autora. Autore se potiče da budu maksimalno inovativni i maštoviti unutar svojih produkcijskih uvjeta. Nakon što videospotovi budu finalizirani, glazbeni izvođači će imati priliku odabrati žele li potpisati radove s official ili unofficial video.

Radionica će se odvijati u razdoblju narednih pet mjeseci (od kraja listopada 2017. do početka veljače 2018.) u prostorijama Kinokluba Zagreb, Trg žrtava fašizma 14.

Rok za prijavu je nedjelja, 22. listopada 2017.!

Prijave se šalju putem elektroničke pošte na adresu: marinauzelac04@gmail.com te se nakon završetka roka za prijavu odabire 7 polaznika.

Uživajte u pjesmama i maštajte svoje videospotove!

Prijatelji