#Ostalo

Otvorene prijave za Filmsku školu

-21/01/2022-

 

Prijave za Filmsku školu otvorene su do utorka 25. siječnja, a nastava počinje u utorak, 1. veljače u 20 sati. Škola će se održavati online.

Filmska škola radionica je namijenjena početnicima i nije potrebno predznanje ni iskustvo. Radionica daje uvod u filmsku umjetnost i nudi osnovna teorijska i praktična znanja o filmu koja će vam omogućiti da kritički promatrate i analizirate filmska djela te da se nastavite baviti filmskim stvaralaštvom, bilo samostalno, bilo kroz pohađanje neke od naprednih filmskih radionica u Kinoklubu Zagreb.

Polaznici uče i pisati sinopsise i scenarije, izrađivati storyboarde, snimati i montirati kratke filmske vježbe, kao i vlastiti završni autorski film, koji izrađuju samostalno, opremom kojom već raspolažu.

Predavačice na ovom izdanju škole su Lana Kosovac (pisanje scenarija i režija), Dubravka Kurobasa (snimanje), Ivana Perčinlić (montaža), Dino Ljuban (snimanje zvuka) i Petra Belc (uvod u eksperimentalni film).

Nastava traje devet tjedana i održava se dvaput tjedno, utorkom i četvrtkom navečer, po dva školska sata, putem platforme Zoom, s nekoliko praktičnih termina uživo.

Školarina iznosi 800 kn, a to je ujedno i jednokratna, doživotna članarina u Kinoklubu Zagreb za one koji polože završni ispit. Po završenoj Filmskoj školi stječu se uvjeti za pridruženo članstvo u Kinoklubu Zagreb, koje podrazumijeva pravovremeno primanje obavijesti o našim aktivnostima te pravo na posudbu opreme KKZ-a i korištenje montaže, predlaganje programa KKZ-a i sudjelovanje u njihovoj realizaciji, pohađanje naprednih radionica, koje su besplatne za sve članove, i dr.

Interes za upis u Filmsku školu kontinuirano je vrlo velik te je upis prvo ponuđen ljudima koji su se tijekom godine javili na mail Filmske škole. Na ovoj Filmskoj školi ostalo je još nekoliko slobodnih mjesta. Prijaviti se možete ispunjavanjem prijavnice koja se nalazi na linku. Polaznike ćemo upisivati po redoslijedu uspješnog ispunjavanja prijavnice. Svima zainteresiranima koje ne budemo mogli sada upisati ponudit ćemo mjesto na idućoj Filmskoj školi, u travnju 2022.

Prijatelji