#Radionice

Počinje novo izdanje početničke radionice Filmska škola Kinokluba Zagreb

-24/01/2024-

 

U utorak, 6. veljače u 19 sati, u prostorijama Kinokluba održat će se uvodno predavanje Filmske škole, a radionica će trajati deset tjedana.

 
Filmska škola namijenjena je početnicima i nije potrebno predznanje ni iskustvo. Polaznici trebaju imati barem 15 godina, to jest potrebno je biti minimalno srednjoškolac. Gornja dobna granica ne postoji.

 

Škola pruža uvod u filmsku umjetnost i osnovna teorijska i praktična znanja o filmu koja polaznicima omogućavaju da potom kritički gledaju i analiziraju filmska djela te da se nastave baviti filmskim stvaralaštvom, bilo samostalno, bilo kroz pohađanje bilo koje od naprednih filmskih radionica u Kinoklubu Zagreb. Fokus stvaralaštva u Kinoklubu Zagreb je autorski film.

 

Sva nastava Filmske škole odvija se uživo u prostorijama Kinokluba u Zagrebu i to dvaput tjedno, najčešće utorkom i četvrtkom, po dva sata, s početkom u 19 sati.

 

Nastava je kombinacija teorijskih predavanja i praktičnog rada s opremom Kinokluba. Tijekom Škole polaznici izrađuju svoje prve sinopsise/scenarije, storyboarde, fotografiraju i snimaju vježbe u sklopu domaćih zadaća koje im predavači zadaju.

 

Za uspješan završetak radionice Filmska škola umjesto klasičnog usmenog ili pismenog ispita potrebno je napraviti završni rad – kratki film to jest kratku filmsku vježbu.

Za prijavu na ovo izdanje Filmske škole OBAVEZNO je popuniti prijavnicu koja se nalazi na ovoj poveznici: https://forms.gle/86Dy5stXv1v8zAkLA najkasnije do 1. veljače 2024.

 

Prijavnica od vas traži nekoliko osnovnih osobnih podataka i malo više informacija o vašoj motivaciji za upis na radionicu kako bi predavačice imale bolji uvid u vaše afinitete, interese i predznanje te eventualno mogle prilagoditi gradivo.

 

Nakon slanja prijavnice, prijavljeni će dobiti povratnu informaciju jesu li primljeni na radionicu te, ako jesu, i ostale potrebne informacije poput rasporeda sati, podataka za plaćanje školarine i dr.

 

Školarina iznosi 110 eura, što predstavlja i jednokratnu i doživotnu članarinu u Kinoklubu Zagreb, pod uvjetom da polaznik završi radionicu do kraja i dobije diplomu.

 

Po završetku Filmske škole polaznici se mogu učlaniti u Kinoklub i postati pridruženi članovi, čime sudjeluju u mailing listi Kinokluba i pravovremeno primaju obavijesti o svim aktivnostima u Klubu. Također mogu bez naknade posuđivati opremu za snimanje slike i zvuka, koristiti montažu, predlagati programe KKZ-a i sudjelovati u njihovoj realizaciji, pohađati besplatno sve napredne radionice i još mnogo toga!

Prijatelji