#Ostalo

Počinje One Take Film Festival

-16/10/2018-

Od 19. do 21. listoada u Zagrebu se održava One Take Film Festival kojemu je suosnivač Kinoklub Zagreb. U službenoj konkurenciji ove godine sudjeluju 32 filma pristigla iz 21 zemlje svijeta, od čega je 28 kratkometražnih filmova te su 4 dugometražna filma.

 

Filmovi se natječu za festivalsku nagradu Grand Prix One Take Film Festivala o kojoj odlučuje ovogodišnji ocjenjivački sud u sastavu Peter Blackburn, prošlogodišnji pobjednik, redateljica i scenaristica Sara Hribar i redatelj Martin Jehle.

Osim konkurencije donosimo vam već uhodane programe poput Almost One s filmovima koji zbog strogih festivalskih propozicija nisu uvršteni u konkurenciju te Loading... u kojem predstavljamo retrospektivu norveškog snimatelja, redatelja i scenarista Erika Poppea ali i neke nove programe kao što je One Take in Love koji nas kroz sedam kadrova vodi kroz različite ljubavne priče. Predstavit ćemo Vam londonski natjecateljski program One Shot Movie Competition i radove studenata Sveučiliš u Hilesheimu. Tijekom festivala održat će se i okrugli stol pod nazivom Dramaturgija jednog kadra te scenaristička radionica Obuhvat svijeta u jednom kadru.

Popratni izložbeni program sastoji se od tri predstavljanja. Izložba Vrijeme prostora kroz radove petero hrvatskih autora: Vlaste Žanić, Antuna Maračića te autorskog tima Sandra Đukića, Marka Markovića i Branka Cerovca. Predstavljamo i hrvatskog redatelja Damira Čučića kroz izložbu Zastiranje, a u sklopu programa One Take In Space francuska filmašica Muriel Montini predstavit će svoju samoću u jednom kadru.

Program se održava u kinu Europa, a ulaz za sva događanja je besplatan.

Više informacija na stranici festivala.

Prijatelji