#Radionice

Premijera spotova nastalih na Radionici videospotova

-04/05/2018-

Kinoklub Zagreb producirao je spotove za bendove ESC Life, Harvo Jay i Marinada. Premijera spotova održat će se u nedjelju, 6. svibnja u 20 sati u projekcijskoj dvorani KKZ-a, a režirali su ih polaznici Radionice videospotova koju je mentorirala Marina Uzelac.

Radionica videospotova je napredna radionica  koja se održala od listopada 2017. do veljače 2018., a cilj joj je bio povezati filmske autore Kinokluba Zagreb s hrvatskim glazbenim izvođačima. Poticala je  inovativne pristupe s vizualima i sadržajima koji će uz autorske pjesme stvarati zanimljivu sintezu. Važno je spomenuti da se u ovom slučaju nisu stvarali ‘klasični’ spotovi koji uključuju bendove dok sviraju. Polaznike se usmjeravalo na praktičan rad kroz produkciju, snimanje i montažu.

U nedjelju, 6. svibnja u 20 sati u projekcijskoj dvorani KKZ-a, svoje radove će predstaviti četvero autora:

Martina Lončar
Harvo Jay- Mrak

Gorana Perić
ESC Life - Hero of the Decade

Luka Duvančić
Marinada- Pozdravi

Valentina Sertić
Harvo Jay - Zajedno

Mentorica radionice bila je redateljica Marina Uzelac koja je surađivala s mnogim bendovima  (Artan Lili, Nežni Dalibor, grupa Ti, Seine, Bitipatibi), a na radionici polaznicima je prezentirala primjere iz svog iskustva te ih savjetovala kako doći do kreativnih rješenja. Kinoklub Zagreb je ustupanjem svoje  opreme pomagao autore u ostvarenju  njihovih ideja,  dok su ostali produkcijski zahtjevi bili u rukama samih autora. Autore se poticalo da budu maksimalno inovativni i maštoviti.

Projekciji spotova u nedjelju će nazočiti autori i članovi bendova te voditelj radionica KKZ-a Tomislav Šoban koji će najaviti sljedeći ciklus Radionice videospotova.

Prijatelji