#Radionice

Produžen rok za prijave: Prep to wrap

-12/11/2018-

Novi rok za prijavu je 18.studenog. Prep to wrap je radionica za autore sa prethodnim iskustvom u produkciji audio-vizualnih djela, koji kreću u pretprodukciju svog prvog igranog filma.

 Cilj radionice je prenošenje praktičkog znanja i informacija u svrhu lakšeg i kvalitetnijeg djelovanja u fazi pripreme filma. Kroz grupni i individualni rad obrađivati će se faze; odabira suradnika, casting-a, location scouting-a, odabira lokacija, komunikacije između sektora, važnosti kvalitetnog people managmenta i etike na setu i izvan njega za vrijeme produkcije filma. Uspješno snimanje filma najviše ovisi o kvaliteti predprodukcije. Prenošenjem što veće količine konstruktivnih informacija i alata za izvršavanje ciljeva i rješavanjem problema doprinosi kvalitetnijoj produkciji Kino Kluba Zagreb i razvitku filmske kuture u našoj zajednici.

Kroz prikazivanje vlastitog materijala voditelj radionice će prolaziti vlastita iskustva u fazi predprodukcije. Pokazivat će snimke location scoutina, castinga, probi i na kraju finalnog djela, cjelokupni proces predprodukcije kroz snimke i video materijal. Cilj je kroz radionicu 3 do 5 filmova za produkciju.

Voditelj radionice je redatelj Tin Žanić.  Rođen je u Zagrebu 1985. godine. Od 2005. aktivno sudjeluje u Kinoklubu Zagreb kao scenarist, redatelji i producent. 2009. sudjeluje na Sarajevo Talent Campusu. Godine 2010. završava smjer produkcije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu (BA). Sudjelovao je u realizaciji desetak kratkih igranih filmova. Glavni interesi su mu igrani filmovi i glazbeni spotovi. Njegova dva kratka igrana filma Komba i Manjača nagrađivani su na filmskim festivalima u Rotterdamu,  Clermont-Ferrnardu, Tampereu, Sarajevu, Hamburgu i Zagrebu. 

Rok za prijavu je 18. studenog. Radionica će se održavati od studenog 2018. do siječnja 2019. Prijava se šalje na adresu radionice@kkz.hr, a treba sadržavati dva dijela. O filmu koji pripremate trebate predati scenarij, režijsku koncepciju i mood board s primjerima vizualnog stila u kojem ide film, a o sebi trebate predati motivacijsko pismo, životopis i link na prethodni film na kojem ste radili. 

Prijatelji