#Radionice

Prep to wrap

-25/11/2019-

Prep to wrap je skup predavanja od kojih se svako odnosi na određenu fazu produkcije kratkog igranog filma. Zajednički cilj im je prenošenje praktičkog znanja i informacija u svrhu lakše i kvalitetnije pripreme za snimanje kratkih igranih filmova u nezavisnim uvjetima. 

 

Polaznici će kroz 4 predavanja dobiti detaljni uvid u case studye projekata na kojima su radili i/ili međusobno surađivali redatelj i producent Tin Žanić, producentica Tena Gojić, snimatelj Luka Matić, glumica Marina Redžepović te montažer Jan Klemsche. Svatko od gostujućih predavača pripremit će materijale iz vlastite prakse te polaznike provesti kroz proces rada od papira do filmskog platna, fokusirajući se pri tome na svoju profesiju unutar filmskog kolektiva. 

 

Predavanja su otvorena za sve članove Kinokluba, s naglaskom da su prvenstveno namijenjena autorima koji imaju pripremljen scenarij za svoj kratki igrani film te isti planiraju realizirati u skoroj budućnosti. 

 

Tijekom projekcije i otvorenog razgovora između gostujućih predavača i publike, obrađivati će se sljedeće faze; predprodukcija, redateljska razrada scenarija i režijski pristup, knjiga snimanja, odabir suradnika, komunikacija i suradnja između kreativnih sektora, postprodukcija.  Voditelj projekta je Tin Žanić, redatelj, producent, scenarist i kinoklubaš. Na ovoj radionici moći ćete otvoreno pitati sve što vas je ikada zanimalo o pripremi za kratki igrani film te iz prve ruke dobiti odgovore nagrađivanih gostujućih filmaša sa višegodišnjim praktičnim iskustvom u nezavisnoj i profesionalnoj produkciji. 

 

Za radionicu nije potrebna prijava, ali se od potencijalnih polaznika očekuje da svoj dolazak najave na: radionice@kkz.hr, najkasnije do 8.12. 2019.  Program je besplatan a održava se u dvorani Kinokluba Zagreb

 

Termini predavanja:

 10.12.2019., utorak 17h - Tena Gojić

13.12. 2019., petak 19h –Luka Matić

16.12. 2019., ponedjeljak 19h –Marina Redžepović

20.12. 2019., petak 19h - Jan Klemsche

Prijatelji