Prezentacija radionica

-22/06/2019-

 

 

Bogato proljeće puno radionica zaključit ćemo prezentacijom četiri radionice koje su došle do kraja. 

Već tradicionalna Mala filmska forma je kroz kombinaciju mentorskih predavanja, praktičnog rada u obliku zadataka te samostalnih snimanja, omogućila polaznicima da ideju razrade u filmsku formu te snime vlastiti kratki film. Rod, žanr i tema filmova slobodno su izabirani. Mentori radionice bili su redatelji Kristina Kumrić i Tomislav Šoban, montažeri Ivana Perčilinić i Danijel Brlas te snimatelji Dražen Žerjav i Luka Matić.

Psihodrama je terapijski pravac koji se bazira na ideji da su naši identiteti kompleksne i dinamične formacije satkane od niza uloga koje igramo u različitim životnim situacijama. U psihodrami se pomoću akcijskih, dramskih metoda  istražuju različiti aspekti naših odnosa sa samima sobom i sa svijetom oko nas. Održana su četiri modula radionice: Ja, ja i moja kreativna blokada, Dobar feedback, loša kritika, zla pohvala, Vječni sjaj samokritičnog uma i Gospodar očekivanja. Mentorica radionice bila je Jasna Jasna Žmak. 

Filmska vježbaonica u prirodi se sastojala od niza jednostavnijih i opsežnijih literarnih i vizualnih vježbi kroz koje su se polaznici bavili svojom temom. Cilj je bio da polaznici kroz vježbe otkrivaju ono što im je u toj temi zanimljivo, bave se s onim sto im je problematično i da istražuju neke nove pristupe istoj toj temi. Voditeljica radionice bila je Petra Zlonoga, asistirao joj je Vedran Šuvar. 

Na Radionici pisanja za film polaznici su kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima razvijali temu i tehniku koja im najviše odgovara te tako razradili postavke iz kojih mogu napisati kvalitetan scenarij. Svaka od deset dvosatnih tjednih sesija bila je u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentorice i kolega. Voditeljica radionice bila je Višnja Vukašinović. 

Mala filmska forma i Filmska vježbaonica u prirodi prikazat će audiovizualne materijale, a ostale radionice će prenijeti svoja iskustva u obliku prezentacije. Pozivamo vas da dođete vidjeti razultate rada, a također se informirati o sadržaju radionica koje će se opet održavati u idućem ciklusu KKZ-ovog radioničarskog programa. 

Vidimo se 26. lipnja u 19h u dvorani KKZ-a! 

Prijatelji